revista

Dependent de carbohidrati? Cum scapi de pofta de dulce

Dependent de carbohidrati? Cum scapi de pofta de dulce

Imagineaza-ti ca mananci o masa plina de carbohidrati sanatosi precum quinoa, linte sau cartofi dulci, cu proteine curate si cu grasimi esentiale. Suna perfect, asa-i? Insa este foarte probabil ca organismul tau sa creada ca o portie de carbohidrati inseamna un bol mare de inghetata de ciocolata, spre exemplu. Cand suntem sensibili la carbohidrati, celulele noastre nu raspund normal la insulina (o problema denumita rezistenta la insulina), ceea ce duce la cresterea nivelului insulinic.

De fapt, multi dintre noi au un nivel diferit de sensibilitate la carbohidrati sau insulina, dar nu ne dam seama de asta. Daca te intrebi daca esti sensibil, fii atent la talia ta si ciupeste-ti stomacul. Daca ai tesut adipos in exces in acea zona, este de la sine inteles ca ai un nivel mai ridicat de rezistenta la insulina, ceea ce inseamna ca esti sensibil si la carbohidrati. Daca esti in forma, inseamna ca poti consuma oricati si nu iei in greutate, in paralel cu lipsa de pofte alimentare. In plus, poti raspunde la urmatoarele intrebari:

Tanjesti dupa carbohidrati? Ai pofte de dulce? Devii somnoros sau confuz dupa ce mananci? Te simti balonat dupa masa? Suferi de retentie de apa? Ai un apetit crescut sau o obsesie pentru mancare? Ai tendinta ssa aduni grasime in jurul taliei? Simti caldura sau senzatia de arsura in talpi, noaptea? Pierzi greu din kilogramele in plus, desi mananci sanatos?

Daca ai raspun da la aceste intrebari sau la majoritatea dintre ele, inseamna ca aceti carbohidrati ti-au dat peste cap metabolismul, productia de hormoni si chiar sanatatea pe termen lung. Primul pas este sa renunti la dietele de tip yo-yo, cu care slabesti rapid si te ingrasi la fel de rapid, si sa iti redresezi metabolismul.

Mananca la 3-4 ore pentru a mentine glicemia sub control, pentru a preveni mancatul in exces si pentru a evita poftele alimentare. Restrictiile calorice, mancatul neregulat si la ore haotice te vor face sa mananci numai seara si peste masura. Mananca, ori de cate ori ai ocazia, o mana de nuci sau de migdale, ori cateva masline. Aceste grasimi sanatoase reduc grasimea de pe burtica si tendinta de a manca peste masura.

Axeaza-te pe fibre. Fibrele sunt arma secreta impotriva ingrasatului. Ele intind stomacul si maresc perioada de timp in care alimentele sunt digerate in tractul digestiv. Asta duce la controlul apetitului si la satietate pe termen mai lung. In general, 25-26g de fibre pe zi e portia ideala pentru a echilibra greutatea si pentru a sustine cum trebuie digestia. In plus, regleaza si glicemia. Mananca chia si seminte de in, adauga-le in shake-uri si in mancaruri.

Extract de boboci de magnolie si arbore de pluta. Ele reduc stresul si anxietatea si sunt foarte bune pentru cei care se trezesc peste noapte, pentru cei stresati si femeile la menopauza ce sufera de bufeuri. Aceasta combinatie de plante reduce cortizolul, hormonul stresului, si creste productia de hormon antistre si antiimbatranire in numai 2 saptamani de utilizare. In plus, potoleste poftele alimentare.

Grasimi sanatoase si proteine in loc de carbohidrati. Aceasta schimbare de prioritati alimentare te va ajuta sa slabesti mult mai usor si sa iti potolesti apetitul alimentar nesanatos, sa scapi de balonare si de schimbarile de dispozitie.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…