revista

8 alimente la moda pe care nu trebuie sa le ignori!

8 alimente la moda pe care nu trebuie sa le ignori!

Daca esti o persoana sceptica in privinta alimentelor de top la ora actuala si le refuzi din start, poate ar trebui sa mai arunci o privire peste beneficiile fiecaruia. Cine mai are incredere sa bea suc de acai sau de gac, cand primeste in email numai reclame si spamuri care fac publicitate asidua la ele? Insa proprietatile lor nutritive sunt chiar greu de uitat si de ignorat, pentru ca au un mare impact asupra starii tale de bine.

Semintele de chia

Le-am laudat si o sa le mai laudam o buna bucata de vreme. Sunt super-seminte cu o multime de avantaje pentru sanatatea noastra. Erau consumate din plin de civilizatia azteca si reprezinta o sursa incredibila de fibre si acizi grasi Omega-3, ne spun expertii nutritionisti. Ele absorb lichidele foarte bine, de aceea se potrivesc de minune in smoothie-uri, oferindu-ti rapid senzatia de satietate.

Recomandare: 1 lingura pe zi in smoothie sau pe salate si supe.

Radacini de maca

Se gasesc in suplimente nutritionale si sub forma de pudra. Radacina de maca condimenteaza viata sexuala, insa marele ei beneficiu este ca e incarcata de aminoacizi importanti pentru calitatea pielii si sanatatea oaselor, dar si de steroli, care controleaza nivelul colesterolului. In plus, maca te scapa de dezechilibrele hormonale in mod natural.

Recomandare: 1 lingura de pudra de radacina de maca peste mancare sau in ceai sau smoothie.

Fructele de acai

Antioxidantii pe care ii contin fructele de acai sunt cei mai necesari pe timp de vara, pentru a te proteja de razele nocive ale soarelui si pentru a distruge radicalii liberi care au efecte devastatoare asupra celulelor. Si poate ca acai nu te ajuta foarte mult sa slabesti, insa ele, ca si afinele, sunt surse puternice de antioxidanti.

Recomandare: adauga fructele in smoothie sau cerealele de dimineata sau bea un pahar cu pudra de acai sau concentrat de acai, dupa o sesiune de exercitii fizice.

Kale

Salata o gasesti pretutindeni. Este regina salatelor verzi pentru ca abunda in vitamine si minerale: calciu, vitamina K – pentru oase puternice si 5 grame de fibre per o mana de salata – pentru digestie. Are 45 flavonoizi diferiti care lupta impotriva cancerului.

Recomandare: o portioara de kale zilnic. Inabusa pentru 5 minute, bea-o ca suc vegetal facut la blender sau incropeste o salata.

Semintele de canepa

Ele contin acizi grasi Omega-3 si Omega-6 si mai contin si potasiu, fier si calciu. De fapt, reprezinta singura sursa vegetala de proteine cu toti cei 8 aminoacizi esentiali pe care organismul nu-i poate produce si pe care trebuie sa si-i insuseasca din alimentatie. Iti scad nivelul de colesterol rau si te ajuta sa ramai in forma.

Recomandare: 1 lingura zilnic, ca gustare, ori pe salate sau in supe.

Fructele de goji

Ca si acai, sunt la mare cautare si supramediatizate. Dar pe buna dreptate, caci goji contin multi antioxidanti, vitamina A, C, E – pentru imunitate si ca antiinflamatoare. Chinezii spun ca daca mananci goji, traiesti 100 de ani, fiind recomandate pentru longevitate.

Recomandare: 2 linguri zillnic.

Cocosul

E plin de fibre, proteine, vitamina B1, B6, C si acid folic, calciu si fier. Mai ai nevoie de ceva ca sa te convingi ca trebuie sa consumi cat mai des acest fruct exotic? In plus, poate ca uleiul de cocos contine grasimi saturate, dar e o forma de grasimi care nu se depun pe corp, ci se foloseste ca energie pe parcursul zilei.

Recomandare: 2 lingurite de cocos sau unt de cocos pe paine prajita. Poti bea si apa de cocos, dar in cantitati rezonabile, pentru ca ea contine zaharuri.

Quinoa

In salate, ca budinca, ca cereale de dimineata – sunt o multitudine de feluri in care poti consuma aceste seminte magice! Ele sunt o sursa minunata de vitamine si minerale si contin mai multe proteine decat ti-ai fi imaginat de la o cereala. Continutul ridicat de magneziu previne si migrenele, iar aportul de vitamine B calmeaza sistemul nervos si repara celulele, oferindu-ti o portie de energie in acelasi timp.

Recomandare: in orice forma doresti. Inlocuieste bine orezul brun.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…