revista

Sfaturi nutritie

15.08.2013 Sfaturi nutritie

Cancerul dispare, daca renuntam la zahar rafinat

De vreme ce toate celulele organismului au nevoie de glucoza (zahar transformat in energie), cancerul infloreste intr-un corp plin de carbohidrati simpli (zahar in organism) si zaharuri rafinate pe care le asimilam din alimente…
09.07.2013 Sfaturi nutritie

Cele mai bogate alimente in acizi grasi Omega, pentru vegetarieni

Dieta vegetariana si in special, cea vegana, bazata pe cruditati, are si ea alimentele sale bogate in acizi grasi esentiali Omega-3 si Omega-6. Ce carne de peste, ce somon! Iata care sunt cele mai bogate produse in uleiuri…
13.05.2013 Sfaturi nutritie

Painea, caracteristici si valori nutritionale

Painea este unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute alimente, chiar si cu semnificatie religioasa. Ea nu lipseste de pe masa, de cele mai multe ori, fiind servita la orice mancare. Painea se pregateste dintr-un aluat…
17.01.2013 Sfaturi nutritie

Idei culinare pentru un mic dejun sanatos

Indiferent de cum se anuntă dimineata, fiecare are nevoie de un mic dejun nutritiv pentru a acoperi nevoile organismului pe timpul zilei si nu numai. Iată câteva recomandări pentru micul dejun. Ouă-ochiuri pentru zilele…
17.01.2013 Sfaturi nutritie

Psyllium pentru colesterolul marit

Psyllium provine din semintele zdrobite ale plantei Plantago nativă de prin Asia si Africa de Nord, iar păstăile de seminte de psyllium se foloseau în remediile naturale. Similar ovăzului si grâului, psyllium…
15.01.2013 Sfaturi nutritie

Cafeaua din fructe de stejar (ghinda)

(buna in reglarea digestiei) Stejarul, dupa denumirile sale stiintifice Quercus robur, Quercur petraea, Quercus sessiliflora, reprezinta un adevarat simbol national in ceea ce priveste padurile tarii noastre. Nu mai este…