revista

Idei culinare pentru un mic dejun sanatos

Idei culinare pentru un mic dejun sanatos

Indiferent de cum se anuntă dimineata, fiecare are nevoie de un mic dejun nutritiv pentru a acoperi nevoile organismului pe timpul zilei si nu numai. Iată câteva recomandări pentru micul dejun.

Ouă-ochiuri pentru zilele comode. Pentru diminetile când te ridici din pat doar pentru a te aseza în fata calculatorului, un mic dejun bogat în proteine este cel mai recomandat (prea multi carbohidrati te-ar face lenes, spun dieteticienii). Un ochi pe un ”pat” de frunze de sfeclă rosie stropit cu capere si parmezan, alături de o felie de toast, este tot ce trebuie. O portie are 304 calorii, 16 grame proteine, 4 grame grăsimi saturate, 3 grame fibre. si mai mult de 130% din doza zilnică recomandată de vitamina A si C.

Clătite de week-end. Uneori, zilele de sâmbătă înseamnă curătenie, treburi casnice, mersul la cumpărături etc., care te poate face să vrei relaxarea de duminică. Pentru a te descurca mai bine cu lista cu lucruri de făcut, găteste-ti niste vafe-clătite cu dovleac, bogate în carbohidrati, asezonate cu fructe, nuci, iaurt. O clătită are 288 calorii, 10 grame proteine, 6 grame grăsimi saturate, 3 grame fibre. Plus 30% din doza zilnică de vitamina A, 14% fier, 27% calciu.

Un terci de cereale condimentat. Scortisoară, ghimbir, piper negru – joacă un rol dual în acest terci din ovăz, mei, secară. Nu numai că oferă un gust exotic, dar mentin si căldura corpului – perfectă pentru o zi răcoroasă. Condimentele sunt bogate în antioxidanti, asa că protejează de răcelile tomnatice. O portie are 220 calorii, 9 grame proteine, 1 gram grăsimi saturate, 6 grame fibre. si 13% din doza zilnică recomandată de fier.

O gustare pentru dimineata de după iesirea în oras. Dacă ai stat prea mult la petrecerea de aseară si ai pierdut notiunea realului, nu îti face griji. Îti trebuie un mic dejun cu carbohidrati, precum sandvisurile făcute din pâine integrală, unt de migdale – bogat în magneziul de care are nevoie corpul în acel moment, suncă si felii de mere. O portie are 640 calorii, 24 grame proteine, 7 grame grăsimi saturate, 9 grame fibre.

Batoane pentru energie. Când călătoresti mult, pregăteste-ti aceste batoane în geantă – sunt făcute din susan, cireste uscate, nuci. Ultimele două sunt bogate în melatonină, care luptă cu problemele de sănătate la drum. Sunt bogate si în antioxidanti, pentru a combate nocivitatea aerului. O portie are 190 calorii, 4 grame proteine, 2 grame fibre, 4 grame grăsimi saturate.

Băuturi energizante. Corpul are nevoie, când se trezeste, de energie, chiar dacă nu ai timp să mănânci dimineata. pregăteste-ti un smoothie de ananas si kiwi pentru că e plin de antioxidanti, vitamina C si fibre: combină un kiwi tăiat, cuburi de ananas si o banaă îngetată cu ceai verde rece si 2-4 cuburi de gheată, într-un blender. Sau poti alege unul de pepene cu apă de cocos – o sursă naturală de electroliti de care are nevoie corpul. Adaugă câteva frunze de mentă, gheată si putin suc de lămâie. Varianta cu espresso contine cafea si lapte de soia.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cancerul dispare, daca renuntam la zahar rafinat

De vreme ce toate celulele organismului au nevoie de glucoza…

Cele mai bogate alimente in acizi grasi Omega, pentru vegetarieni

Dieta vegetariana si in special, cea vegana, bazata pe cruditati,…

Painea, caracteristici si valori nutritionale

Painea este unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute alimente,…

Psyllium pentru colesterolul marit

Psyllium provine din semintele zdrobite ale plantei Plantago…

Cafeaua din fructe de stejar (ghinda)

(buna in reglarea digestiei) Stejarul, dupa denumirile sale…