revista
Psyllium pentru colesterolul marit

Psyllium pentru colesterolul marit

Psyllium provine din semintele zdrobite ale plantei Plantago nativă de prin Asia si Africa de Nord, iar păstăile de seminte de psyllium se foloseau în remediile naturale. Similar ovăzului si grâului, psyllium este bogat în fibre solubile si în mod traditional, tecile de psyllium se folosesc ca laxativ delicat pentru constipatie.

Timp de ani de zile, psyllium a fost prescris de doctori pentru a preveni constipatia, pentru a regla miscările digestiei, pentru hemoroizi. Totusi, el se pare că stimulează conversia colesterolului în acid si creste excretia acidului bilei. Scade si absorbtia intestinală a colesterolului.

Psyillium pentru colesterolul mărit. Într-adevăr, psyllium a fost pentru mult timp recunoscut pentru rolul său potential în reducerea colesterolului din sânge, iar din 1998, deja a fost considerat oficial sănătos.

De la 3 la 12 grame de fibre solubile din semintele de psyllium, când sunt incluse într-o dietă slabă în grăsimi saturate si colesterol, reduc riscul aparitiei bolilor de inimă. Studiile au arătat că psyllium este eficient în scăderea colesterolului total si a nivelului de lipoproteine si colesterol ”dăunător”.

Studiile clinice au arătat că, luate zilnic, 7 grame de fibre solubile din psyllium pot ajuta în reducerea riscului bolilor de inimă, prin scăderea colesterolului. De fapt, psyllium este o sursă de fibre atât solubile, cât si insolubile.

Fie că aveti 35 de ani sau 65, nu este niciodată prea târziu sau prea devreme pentru a începe să reduceti riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Sunt câtiva factori de risc asociati cu bolile de inimă, precum lipsa exercitiului fizic, obezitatea, istoria familială, fumatul, nivelul de colesterol. Unii dintre acesti factori pot fi modificati prin schimbările stilului de viată. De exemplu, dieta slabă în grăsimi saturate si colesterol poate reduce riscul bolilor de inimă, iar consumul de psyllium zilnic poate ajuta mai bine si mai rapid în acest sens, conferind fibre solubile.

Ideea de bază este că psyllium este foarte bogat în fibre solubile, la fel ca si mazărea si fasolea uscată, portocale, mere, morcovi, cereale si orz. De aceea, trebuie să mâncăm portii mici pentru a ne încărca nivelul de fibre si pentru a ajunge la efectul de scădere a colesterolului.

Se regăseste si sub formă de capsule. Fiecare 100 de grame de psyllium oferă 71 de grame de fibre solubile. Psyllium există în formă uscată pentru a fi amestecat cu apă. Multe produse, precum cerealele pentru mic dejun sau produse coapte contin psyllium. Cititi eticheta corespunzător pentru a verifica dacă mâncati cantitatea potrivită de psyllium pentru un efect de scădere a colesterolului.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Glicostat forte  60cps FARES
-10%
30 ,95 LEI
34,39
Complex silueta perfecta m99 28plicuri FARES
-10%
38 ,53 LEI
42,82
Distonoplant 60cps FARES
-8%
34 ,29 LEI
37,15
Miez de floarea soarelui 300gr RAWLI
-15%
4 ,21 LEI
4,96
Merisoare confiate 300gr RAWLI
-15%
12 ,18 LEI
14,33
Noni de tahiti 1l MARTERA
-9%
83 ,20 LEI
91,60
Scortisoara Ceylon pudra ecologica 100gr RAWLI
-15%
17 ,00 LEI
20,00
Energiva 30cpr ALEVIA
-26%
45 ,10 LEI
60,63
Pastura 100gr ALBEENA
-11%
35 ,00 LEI
39,50
Crema pentru fata 50ml APIDERMALIV
-30%
10 ,90 LEI
15,51
» Mai sunt inca 63 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cancerul dispare, daca renuntam la zahar rafinat

De vreme ce toate celulele organismului au nevoie de glucoza…

Cele mai bogate alimente in acizi grasi Omega, pentru vegetarieni

Dieta vegetariana si in special, cea vegana, bazata pe cruditati,…

Painea, caracteristici si valori nutritionale

Painea este unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute alimente,…

Idei culinare pentru un mic dejun sanatos

Indiferent de cum se anuntă dimineata, fiecare are nevoie de…

Cafeaua din fructe de stejar (ghinda)

(buna in reglarea digestiei) Stejarul, dupa denumirile sale…