revista

5 lucruri pe care sa nu le spui partenerului cand s-a ingrasat

5 lucruri pe care sa nu le spui partenerului cand s-a ingrasat

Intr-o relatie, apar si momente in care imaginea si fizicul se schimba la partener. Si este destul de complicat sa abordezi problema ingrasarii fara sa il ranesti intr-o mai mica sau mai mare masura, fortandu-l sa se inchida in el si sa nu mai faca nimic pentru a remedia situatia. Desi gandurile tale sunt cele mai bune, din grija pentru celalalt, exista anumite discutii care nu trebuie sa inceapa cu anumite prezumtii. Iata care sunt ele si solutiile.

Te-ai ingrasat

Chiar daca nu pare, partenerul stie deja ca a luat in greutate. In multe ocazii, acesta va purta haine mai largi sau se vor preface ca nu isi dau seama de asta, pentru a nu interveni aceasta frustrare in discutiile de cuplu. In plus, ingrasarea poate aparea din mai multe motive, nu doar din cauza alimentatiei. Problemele cu tiroida duc la luarea in greutate adesea, ca si mancatul pe fond nervos. Decat sa aduci aminte cu “te-ai ingrasat, nu ti se pare?”, mai bine intreaba-l daca se simte bine si daca este OK, pur si simplu. Comunicarea este esentiala pentru a rezolva problema ingrasarii si pentru a ii oferi celuilalt sustinerea emotionala de care are nevoie si pe care nu o cere in mod voit de la tine.

Nu ar trebui sa mananci atat de mult

Doare! Chiar daca partenerul nu stie prea sigur daca dulciurile cu ciocolata sunt cea mai sanatoasa gustare, faptul ca accentuezi ideea da senzatia de judecare, care suna dezastruos din partea celui iubit. Asta poate face ca si sexul sa dispara, dar si discutiile libere si relaxante, pentru ca celalalt are senzatia ca il judeci la tot pasul, ca ii urmaresti dieta si ii ranesti sentimentele. Cea mai buna cale de a-l ajuta fara sa dai impresia ca il certi este sa cumparati gustari sanatoase, care ii fac placere. Astfel, celalalt poate sa inlocuiasca treptat gustarile nesanatoase si calorice cu cele bune. Cumpara fructe si hummus sau produse dulci fara calorii, pe care sa le pui la vedere pentru el.

Nu crezi ca ai mancat destul?

Multi care iau in greutate isi roaga partenerii sa ii opreasca atunci cand mananca prea mult. Unii fac asta fara sa fie rugati de cei afectati. In plus, frustrarile si furia poate aparea atunci cand ii monitorizezi portiile si il opresti din a manca alimentele nepotrivite, lucru care il convinge sa manance si mai mult. In loc de asta, foloseste farfurii mai mici, imparte mancarea in portii mai mici si redu consumul de alimente precum paste, orez sau cele din faina, inlocuindu-le cu mai multe legume. Asta il convinge in mod natural sa manance mai putin. De asemenea, cand mancati impreuna, mananca si tu mai lent, astfel, celalalt iti poate prelua gesturile si se va satura mai repede.

E usor sa slabesti, tot ce trebuie sa faci este sa…

Unii oameni stiu sa isi controleze greutatea fara efort. Insa pentru altii, controlul greutatii nu tine doar de caloriile ingerate si cele eliminate, de consumul de mai multa sau mai putina mancare. Unii au nevoie de varietate alimentara, altii de portii mai mici, altii de tratament. In loc sa ii dai lectii, mai bine intreaba-l cum poti sa il ajuti, sa il sustii, atunci cand empatizezi, vei vedea c a perspectiva celuilalt e diferita de a ta.

Incerc doar sa te ajut

Din prea multa grija pentru celalalt, tinzi sa il ajuti cum poti. Insa indiferent de intentiile tale bune, trebuie sa observi cum actiunile si vorbele tale il afecteaza pe celalalt. Evita sa o faci pe seful, pe consilierul etc. Celalalt partener este propriul sau stapan si nu e datoria ta sa ai grija de el ca de un copil. Mai bine ofera-I un model de urmat, un exemplu apropiat. 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4337 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

5 moduri in care schimbul de mesaje pe telefon iti face rau

Bineinteles ca ne referim la timpul enorm petrecut cu privirea…

Despartirea de cea mai buna prietena: cum te impaci cu situatia?

Indiferent de cum o percep cei din jur, despartirea de cel mai…

Motivele reale pentru care unii parinti aleg sa nu-si vaccineze copiii

Cum se vede si la noi in tara, din ce in ce mai multi parinti…

10 lucruri pe care le-au invatat 10 femei dupa o despartire

Cum se spune, unele dintre cele mai importante si marete lectii…

10 sfaturi ca sa dormi bine cu partenerul tau

E destul de greu si asa sa ai parte de un somn odihnitor de…

De ce e important sa faci timp pentru cina de familie

Te-ai obisnuit sa mananci pe fuga? Cursuri, seminarii, intalniri,…

Asigura-i copilului tau o imagine buna despre el!

Este foarte greu, cu trecerea timpului, mai ales spre adolescenta,…