revista

Motivele reale pentru care unii parinti aleg sa nu-si vaccineze copiii

Motivele reale pentru care unii parinti aleg sa nu-si vaccineze copiii

Cum se vede si la noi in tara, din ce in ce mai multi parinti aleg sa nu se mai vaccineze, nici ei, dar nici copiii lor. Ca rezultat, comunitatea pro-vaccin a ridicat un mare semnal de alarma, cat si un raspuns foarte dur la adresa acestor parinti “anti-vaccin”, pentru alegerea lor. La finalul zilei, daca stam sa ne gandim, nu e  vorba de cine e pro si cine e contra, nici despre cine e impotriva cui, despre a ne judeca pe noi insine sau pe altii. E vorba doar despre a cauta si afla informatiile dintr-un punct de vedere NEUTRU.

E vorba despre faptul ca trebuie sa pui intrebari si sa comunici cu oamenii, pentru a lua cele mai bune decizii pentru familia ta, caci parintii isi iubesc copiii, iar scandalul privind vaccinarea apasa pe umerii multora.

Parintii care aleg sa nu-si vaccineze copiii nu o fac pentru ca asa cred ei mai bine, ci pentru ca se bazeaza pe anumite informatii si pe stiinta, cum vom scrie in cele de mai jos. Sunt inteligenti, pentru  ca se bazeaza pe acestea, dar la fel sunt si cei care aleg vaccinarea, care se bazeaza tot pe anumite surse de informatii. Insa asta nu inseamna ca unii au mai mare dreptate decat altii, caci fiecare crede ca face alegerea corecta.

Exista, intr-adevar, vaccinuri multiple: unele sunt sigure, altele nu atat de sigure. Unele au parte de critici privind studiile asupra lor, altele controverse. In cazul motivelor de mai jos, au fost publicate studiile stiintifice in cele mai mari jurnale de medicina credibile si verificate. Iata cateva motive pentru care unii aleg sa nu vaccineze copiii – si nu, nu sunt nebuni, dar nici mai destepti ca cei care vaccineaza.

Scandalul vaccinurilor care duc la autism

Se spune ca exista, oarecum, o legatura intre vaccinuri si autism. Unii nici nu vor sa creada, altii cauta informatii si intr-adevar descopera  ca unele asociatii importante de medicina si stiinta confirma ideea, in timp ce altele nu confirma. Si se bazeaza pe studii majore asupra copiilor vaccinati. Mai recent, alte studii au aratat ca vaccinurile pot fi corelate cu autismul. De ce se mai studiaza acest fapt, daca in trecut a fost infirmat? O intrebare care necesita informare masiva pentru parinti, care nu trebuie neaparat sa mearga doar dupa gura lumii si mass media. Astfel, se pare  ca folosirea de adjuvanti de aluminiu in forma unor vaccinuri pediatrice poate creste sansele de a dezvolta forme de autism. Aluminiul dintr-un vaccin ramane in corp, dar studii au aratat ca adjuvantii nu raman in corp, ci se indreapta spre creier, unde pot fi detectati abia dupa un an si sunt incadrati la neurotoxine. Nu este obligatoriu ca acesti adjuvanti sa provoace autism, dar ridica un mare semn de intrebare in dezvoltarea bolilor neurodegenerative la copii. Si un semn ca exista o anumita vulnerabilitate in fata acestor neurotoxine din vaccinuri.

Mai mult, se pare ca anumite persoane cu un defect mitocondrial usor poate fi foarte susceptibila la toxine specifice mitocondriale precum timerosal. Asta inseamna ca persoanele cu ADN usor diferit risca sa dezvolte boli neurodegenerative prin vaccinare. Si metalele regasite in anumite vaccinuri sunt direct implicate in cresterea nivelului de stres oxidativ, care contribuie la dezvoltarea unor boli precum autismul. Alte surse publice afirma ca expunerea timpurie la mercur creste riscul de a dezvolta autism.

Pe scurt, sunt multe informatii din numeroase studii publicate care par sa indice ca expunerea repetata la mercur in timpul sarcinii, prin consumul de peste, timerosal, proceduri dentare, cat si dupa nastere, prin vaciinarile pe baza de timerosal, este un factor in aparitia autismului. Toxicitatea timerosalului este asociata cu scaderea nivelului de glutation – care are rol detoxifiant – iar aceasta scadere de glutation e asociata si ea cu autismul de multe ori. Desi timerosalul a fost scos din vaccinurile pentru copii, inca este prezent in vaccinul antigripal pe care il pot face femeile insarcinate, batranii si copiii din tarile subdezvoltate.

Ideea este ca nu exista niciun fel prin care un vaccin poate fi factor in dezvoltarea autismului este total gresita, date fiin sutele de studii pro si contra.

Frauda industriei farmaceutice

Multi parinti cred ca industria farmaceutica si fraudele din cadurl ei sunt un motiv pentru a nu-si vaccina copiii, si sunt tratati de cei pro-vaccin ca fiind fani ai teoriei conspiratiei ori sunt taxati rautacios ca fiind prosti. Departe de adevar, insa.

Sunt multi specialist, medici sau oameni de stiinta din domeniu, care au scos la iveala cum anumite institutii ale sanatatii, companii farmaceutice si care fabrica medicamente ori vaccinuri prefera sa tina departe de public pericolele asociate cu animite vaccinuri. Pana si nepotul marelui presedinte american Kennedy a spus ca cunoaste destule persoane sus-puse care au recunoscut ca prefera sa tina ascunse aceste informatii, pentru a mentine bunul mers al industriei. Mai mult, in iunie 2005, un articol aparut in Rolling Stone si pe salon.com sustinea ca exista o conspiratie a guvernului care incearca sa acopere legaturile intre vaccinuri si autism. Ambele articole publicate au fost scoate din publicatie apoi. Acum exista mai multe videoclipuri si documentare online, din fericire. Desi sursele de acest gen nu sunt 100% credibile pentru multi, exista un semn de indoiala si trebuie sa ne convinga sa ne informam cat mai bine.

Prin urmare, faptul ca multi parinti prefera sa creada aceste marturii specializate ori din interior este un motiv plauzibil pentru a nu ii judeca, ci de a intelege mai bine problema in ansamblu.

Lipsa de eficacitate la anumite vaccinuri

Iarasi, exista sute de tipuri de vaccinuri si unele pot fi total sigure, necesare, in timp ce altele nu. Unii doctori ataca vaccinarea anti-HPV, mai ales in urma urmaririi fazelor de verificare a acestui vaccin in cadrul studiilor lor. Astfel, este foarte interesant ca acesti cercetatori critica public un medicament sau un vaccin pe care l-au aprobat spre folosire. Recent, studiile asupra vaccinului pentru HPV sustin ca decizia de a vaccina o tanara cu acest produs este o decizie personala. HPV nu este o boala letala in 95% dintre infectii, iar cele 5 procente ramase sunt  cazuri care pot fi tratate din faza precanceroasa. Mai mult, unele sugereaza ca acest vaccin poate fi cauza pentru care apar alte probleme de sanatate: bolile autoimune: scleroza multipla, insuficienta ovariana, sindromul Guillain-Barre, uneori cazuri de deces. Evident  ca nu poti blama un parinte care prefera sa nu-si vaccineze copilul astfel, nu? Controverse de acest gen au aparut si in cazul vaccinului antigripal… care nu functioneaza: unele studii pe copiii din Europa care au dezvoltat narcolepsie dupa ce au fost vaccinati pentru gripa H1N1 nu ajuta nici ele.

Ingredientele vaccinurilor

Unele studii stiintifice spun ca nu exista motive de ingrijorare privind ingredientele. Altele din contra.

Ingredientele comune in vaccinuri sunt:

-          Aluminiul – adjuvantii care stimuleaza un raspuns mai bun imunitar.

-          Antibiotice

-          Proteine din ou – mai ales in cadrul vaccinurilor  contra gripei si febrei galbene.

-          Formaldehida

-          Monoglutamatul de sodiu – ca stabilizator in anumite vaccinuri.

-          Thimerosal – conservant pe baza de mercur pentru a preveni favorizarea mediului bacterian.

Siguranta vaccinului nu a fost dovedita 100% - nu functioneaza la fel pentru orice pacient.

SURSA, cu studii clinice si mai multe informatii, aici: http://www.collective-evolution.com/2015/02/15/the-top-6-reasons-why-parents-are-choosing-not-to-vaccinate-their-kids/

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4337 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…