revista

Ce trebuie sa stie tinerii de 20-30 de ani + Alimente bune pentru inima

Ce trebuie sa stie tinerii de 20-30 de ani + Alimente bune pentru inima

Daca ai 20 sau peste 20 de ani, probabil cel mai adesea problemele cu inima survin din cauza despartirilor amoroase. Nu-i nimic, durerea de genul acesta chiar se simte ca durerea fizica a muschiului cardiac, pentru ca asa e natura creierului: sa semnaleze durerea in acelasi mod indiferent de motive. Insa cu vremurile de azi, ar trebui sa fii putin mai atent la inima ta, la modul serios vorbind, pentru ca decesele din cauza problemelor cardiovasculare sunt in topul motivelor pentru care oamenii mor in fiecare an. Iar tineretea nu iti garanteaza protectie impotriva lor.

Mai exact, pentru tinerii intre 18 si 24 de ani, s-a constatat ca acestia sufera de cel putin un factor de risc pentru bolile de inima: hipertensiune, stres, dieta nesanatoasa – ceea ce e total diferit de generatia parintilor tai, nu? Cand ne gandim ca viteza cu care traim acum o zi era viteza cu care oamenii traiau o luna acum 200 de ani…

Nu trebuie sa te temi, insa. Ci doar sa fii precaut si sa nu ai momente de genul: o viata am, hai sa-mi bat joc e ea. Pentru ca nu ai niciun argument. Nu ai niciun motiv sa bei 5 pahare de alcool la rand, nici sa preferi orele in fata televizorului in locul unei ore la sala de fitness. Trebuie sa existe echilibru intre ele. Cercetarile arata ca adultii tineri care au grija de sanatatea inimii lor – nu fumeaza, beau in moderatie, mananca sanatos, fac miscare – au un risc de-a dezvolta boli de inima muuuult mai mic, pentru perioada de adult matur. Ideea de baza aici e: ce faci acum vei simti mai tarziu.

Cel mai interesant este ca 80% din bolile de inima pot fi prevenite prin dieta sanatoasa si alegerile stilului de viata: mergi din cand in cand la sala, renunta la fumat, bea in moderatie si alege-ti mancarea cu cap.

Alimente care iti fac inima mai sanatoasa – si poate mai puternica in fata suferintelor din amor, cine stie?

Avocado

E delicios! Textura lui untoasa, culoarea ivorie si gustul atipic nu sunt singurele motive pentru care avocado merita atentia ta. Sunt fructe pline de  grasimi mononesaturate, care scad nivelul de colesterol rau si previn trombozele – cheagurile de sange. In plus, contin potasiu, care controleaza tensiunea arteriala, dar si magneziu, care scade riscul bolilor de inima la barbati. Un avocado dimineata potoleste si foamea, dar te satura in acelasi timp, ceea ce inseamna ca lupta cu kilogramele in plus, in timp ce inima ta viseaza la tot ce-i mai frumos.

Asparagusul

Este scump, stim, dar merita! Buchetelele de asparagus – sau sparanghel, mai pe romaneste – sunt unele din cele mai sanatoase alimente din lume: contin vitamina K anti-tromboza, dar si potasiu pentru reglarea tensiunii arteriale. In plus, mai contin fibre solubile si saponine – un nutrient care opreste tractul digestiv din a absorbi colesterolul asa usor.

Ciocolata neagra

Iubitorilor de ciocolata, vesti bune! Antioxidantii din ciocolata amaruie suprima colesterolul rau si previne infarctul – consuma NU MAI MULT DE 25 g de ciocolata neagra pe zi, de 2-3 ori pe saptamana. Ea iti mentine arterele flexibile si previne formarea cheagurilor de sange. In plus, asta ajuta la prevenirea aterosclerozei si a atacului de cord. Cea mai buna ciocolata neagra: cea cu peste 70% cacao.

Pestele gras

Stiam de mult timp ca pestele gras – macroul, somonul – contine acizi grasi esentiali super buni pentru sanatatea inimii si a creierului, dar recent s-a descoperit ca acesta reduce riscul calcifiereii arterelor, prevenind foarte bine bolile de inima, hipertensiunea si ateroscleroza.

Usturoiul

Nu mai conteaza mirosul sau, cand stii ca aroma sa intensa face mancarea mai gustoasa, reduce colesterolul si hipertensiunea si circulatia sangvina. Il poti consuma fresh sau copt, in mancare, dar usturoiul crud este mai eficient.

Printre alte surse nutritionale pentru sanatatea inimii: kale, lintea, nuciferele, uleiul de masline, portocalele, vinul rosu, cerealele integrale, 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…