Poate ca mananci o salata de sfecla rosie cand si cand si habar nu ai de beneficiile sale impresionante care te-ar convinge mai mult ca sigur sa o consumi si mai des. Sfecla rosie este un superaliment care abunda in nutrienti vitali. Iata cum!
Sucul de sfecla rosie te ajuta sa fii mai rezistent in cazul exercitiilor fizice, daca bei 500 ml zilnic, timp de cel putin 6 zile. Si nu doar atat. Nutrientii pe care-i contine aceasta leguma banala, din familia spanacului, salatei si quinoa, sunt atat de puternici, ca scad hipertensiunea, detoxifiaza intreg sistemul si curata sangele in scurt timp. Mai mult, betaina din sfecla rosie este un aminoacid care ajuta la formarea substantelor responsabile de producerea antidepresivelor naturale ale creierului.
Sfecla rosie scade tensiunea
Sucul de sfecla rosie poate scadea tensiunea in cateva ore. Asta datorita nitratilor naturali din compozitia legumei, care sunt convertiti in oxid nitric – cel care relaxeaza si dilata vasele de sange, imbunatatind circulatia si scazand tensiunea.
Sfecla rosie te energizeaza
Daca vrei un plus de energie pentru urmatoarea sesiune de antrenamente, sucul de sfecla rosie s-ar putea sa fie ceea ce ai nevoie. Cei care beau suc de sfecla pot rezista exercitiilor fizice cu 16% mai mult.
Sfecla rosie are rol antiinflamator
Fiind o sursa unica de betaina care protejeaza celulele, proteinele si enzimele de toxinele mediului, sfecla rosie are rol antiinflamator ce protejeaza organele interne, te fereste de bolile cronice si imbunatateste sistemul circulator.
Sfecla rosie contine multe fibre si nutrienti
Abunda in vitamina C si minerale esentiale precum potasiul ori manganul, cat si vitamine B precum folatii.
Sfecla rosie are rol detoxifiant
Unul din cele mai apreciate roluri ale sfeclei rosii este faptul ca detoxifica organismul. Pigmentul betalina sustine detoxifierea prin faptul ca impiedica legarea toxinelor de alte molecule si le elimina din sistem. Sfecla rosie purifica sangele si ficatul.