Exista unele alimente care nu fac bine femeilor gravide si nici fatului, de aceea este destul de important sa stii care sunt cele mai recomandate produse si care sunt cele mai daunatoare pe timpul acestei perioade sensibile. Sunt anumite alimente care prezinta risc crescut in alimentatia femeilor insarcinate. Iata o parte dintre ele.
Branzeturile moi
Acestea sunt produse din lapte nepasteurizat care contin si bacterii, unele dintre ele fiind periculoase pentru tine si pentru fat. Evita branza Camembert, feta, branza albastra, queso blanco si queso fresco.
Carnurile in sange
Cand esti insarcinata, conteaza foarte mult sa consumi carnuri bine gatite, pentru ca acele carnuri in sange pot contine bacterii daunatoare. Este mai bine sa fie coapte si gatite cum trebuie, decat prea crude, pentru a evita riscurile.
Sucurile proaspete
Din pacate, sucurile nepasteurizate nu te pot proteja impotriva bacteriilor daunatoare, desi ele sunt recomandate in mod normal ca atare. Femeile insarcinate ar trebui sa consume sucuri pasteurizate sau mai bine deloc.
Sushi
In niciun caz nu este recomandat sa consumi produse crude, asta include si sushi. Fructele de mare crude pot contine paraziti sau bacterii, de aceea cel mai bine este sa consumi produse gatite bine.
Cafeaua
Este bine sa limitezi consumul de cafeina la 200 mg pe zi, asta inseamna 2 cescute de cafea instant sau o ceasca de cafea normala. Nici ceaiurile verzi nu sunt recomandate la mai mult de 2 cani pe zi. Alcoolul este, bineinteles, interzis.
Alimentele afumate
Din pacate, ca si mezelurile, si alimentele refrigerate si afumate pot contine bacterii care pot dauna fatului si sanatatii tale direct.
Ouale crude
Sau coapte prea putin…. Orice aliment care contine oua crude trebuie evitate pentru ca pot fi contaminate cu salmonella. Unele dressinguri Caesar sau maioneza, inghetata de casa si sosurile olandeze ar trebui evitate.