revista

Cum ti se schimba viata ca mama, dupa al doilea copil? Parerea a 5 mame

Cum ti se schimba viata ca mama, dupa al doilea copil? Parerea a 5 mame

Cand apare primul copil, prima dorinta este de a avea toata energia si toata dragostea din lume pentru el: mama perfecta pentru odrasla sa perfecta. Dar ce se intampla cand apare si al doilea copil in familie? Cum te impaci cu situatia si ce diferente exista atunci in viata ta?

Ce spun 5 mame despre experienta lor la nasterea celui de-al doilea copil

Despre stilul vestimentar

Pentru multe mame, le este mai mare dragul sa isi vada bebelusul imbracat frumos, adorabil si mereu nou. Insa nu mereu... "Lucram la un magazin de imbracaminte de lux cand am nascut primul copil, asa ca el mereu trebuia sa arate bine - chiar daca nu ieseam din casa sau la plimbare! Dar cand a sosit si al doilea copil, am renuntat la asemenea griji. Puneam doar o salopeta pe el si gata!"

Dezamagirea copilului

"Cand am avut primul copil, mereu am tinut sa ma tin de cuvant cu el. Oricand fiica mea imi spunea sa facem ceva, ii faceam mofturile si respectam ceea ce ziceam. Insa cand a sosit pe lume si fiul meu, mai aparea cate o idee de genul si nu mai reuseam sa o punem in aplicare. Acum cand ma gandesc la diferenta asta, nu mai simt ca l-as dezamagi cu asemenea lucruri, chiar daca cu fiica mea eram convinsa ca o dezamagesc daca nu faceam ce spuneam".

Luptele pe care le ai de dus

Nu poti sa le faci pe toate. Si mai ales ca mama, oricat ai incerca, viata nu poate fi perfecta. Si asta e in regula. "Mereu am crezut in ideea aceea cu: sa iti alegi bataliile. Acum cu atat mai mult. Nu mai am timp sa castig toate certurile! De exemplu, cand fata mea de 4 ani insista sa poarte bluzite cu maneca scurta, cand e frig afara, iar eu ii tot spun sa poarte cu maneca lunga, o sa lupte pana castiga ea drept de cauza. Simteam mereu nevoia sa ma mentinpe pozitie pana facea cum ziceam eu, si in unele cazuri, chiar e important asta. Dar nu in toate. Acum, cand am doi copii, nu mai am timp de asa ceva. Asa ca, daca ea vrea sa iasa in frig cu maneca scurta, o las sa simta pe propria piele ce vrea. Apoi ii explic ca data viitoare, ar putea sa asculte si de mama ei, iar dupa cateva minute de lectie invatat, pot sa ii dau si hanoracul pe care l-am avut cu mine, pentru ea!"

Programul

"Cea mai mare diferenta acum, cand am doi copii, este ca sunt mult mai relaxata privind programul cu fiul meu. Fiica mea a avut un program strict de somn de la care nu neabateam niciodata. Dar cu fiul meu a trebuit sa ma descurc in functie de programul fiicei mele, asa ca sunt norocoasa daca prinde un pui de somn in leagan, pe zi. Desi si fiica mea doarme mai bine, fiul meu a devenit foarte flexibil cu programul sau!"

Regulile familiei

"Mereu am urmat regulile si mi-am imaginat lumea in alb si  negru. Cand am ramas insarcinata cu primul copil, am transformat asta in maternitate buna si rea. Am citit carti, articole, am facut tot ce puteam face pentru a avea o maternitate buna. Intentionam sa alaptez, sa impun program de somn, sa folosesc scutece mai bune, sa ii fac mancarea, sa ii pun muzica de Mozart etc. Dupa 4 ani si trei copii, printre tipetele si lamentarile privind acea cauza corecta, am realizat ca nu exista o metoda corecta de-a fi parinte, dar exista o metoda buna menita pentru fiecare copil in parte si fiecare parinte in parte. Am 4 copii cu personalitati diferite, unul vrea alintat inainte de culcare, altul vrea sa doarma singur, unul are nevoie de organizare, altul are nevoie de spatiu de creativitate. Am invatat cine sunt, care imi sunt limitele si calitatile si care sunt cele ale sotului si ale copiilor mei. Nu exista alb si negru, dar conteaza ca in final, copilul sa manance sanatos, sa aiba sanse de dezvoltare personala, sa aiba un mediu sigur si multa, multa dragoste".

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cele mai bune remedii pentru colicile abdominale ale sugarului

Bebelusul tau plange, desi este hranit, are scutecul curat si…

Trateaza greturile matinale!

Este o stare euforica sa stii ca detii in pantece o nouaviata,…

Ce sa nu mananci cand esti insarcinata

Exista unele alimente care nu fac bine femeilor gravide si nici…

Cauze ale insomniei la gravide:cum sa ai un somn linistit cand astepti un copil

Sarcina este un eveniment fericit in viata unei femei, dar si…

Nutrienti de care ai nevoie daca vrei sa ramai insarcinata

Daca ai decis ca este momentul sa primesti o viata noua in bratele…

Motive pentru care iti intarzie menstruatia

Daca nu ai de gand sa concepi un copil, menstruatia ar trebui…

Ce alimente iti prelungesc si imbunatatesc fertilitatea

Poate ca depine de gene, de varsta, de istoricul tau medical,…

Cum sa-ti maresti sansele sa ramai gravida

Unele femei raman insarcinate fara effort, altele se chinui…

Ce nu stiai despre avortul spontan

Din pacate, aceasta problema este, pe cat de sensibila, pea…

Cum sa ai grija de nou-nascut

Ingrijirea unui bebelus este deopotriva simpla, dar si cea mai…