•
Ce este ORP cunoscut si sub numele de Potential Redox? Este o valoare electrica (masurata in minivolti) care indica daca un lichid sau o solutie lichida are o proprietate oxidanta sau reducatoare (antioxidanta). Daca valoarea ORP este + (pozitiv), lichidul are proprietate oxidanta. Daca ORP este – (negativ) lichidul are proprietate antioxidanta.
Un mod de a masura capacitatea antioxidanta a apei este folosind un ORP-metru. O substanta cu un ORP cat mai negativ inseamna ca aceasta este purtatoare de electroni pe care ii poate dona atunci cand este consumata. Pe de alta parte, o substanta cu un ORP pozitiv “fura” electroni din organism. Se stie ca electronii sunt esentiali pentru transmiterea semnalelor electrice in organism si pentru buna functionare a acestuia.
Valorile ORP bune sunt cele negative cuprinse intre 0 si -700 mV, dar nu mai scazute decat in acest interval. Orice aliment avand un ORP de -100 pana la-500 mV poate fi considerat benefic pentru sanatate.
Cum afecteaza ORP-ul sanatatea organismului? Consumul de alimente oxidate (cu ORP pozitiv) deci sarace in electroni va conduce la fenomene oxidative si generarea de radicali liberi, daunatori sanatatii. Multe alimente cum ar fi: carnea, bauturile gazoase, bauturile alcoolice au un ORP pozitiv, deci sunt oxidante. Fructele trebuie consumate imediat. De exemplu, o legume sau un mar taiat devin oxidante destul de rapid ceea ce se si observa prin schimbarea culorii si a texturii.
Din pacate consumam multe alimente oxidante, cu ORP pozitiv. Cum putem compensa efectele negative ale alimentelor cu ORP pozitiv? Apa de baut, inclusiv cea plata sau minerala au un ORP pozitiv, ceea ce inseamna ca are un caracter oxidant. Este, deci, de dorit sa consumam o apa cu un caracter antioxidant.
Pe langa elemente alcalinizante si calciu coralier bogat in minerale rare, Coral Alkamin contine activatori de ORP capabili sa conduca la un ORP negativ al apei potabile. Consumat zilnic, va asigura anihilarea unor efecte negative ale alimentatiei oxidante. Se poate asocial sinergic cu H-1000 Alkazyn.
COMPOZITIEPrezentare: flacon continand 100 grame de pulbere
Ingrediente*:
calciu coral 4,17%citrat de magneziu 2,44%hidroxid de calciu 2,25%clorura de potasiu 2,22%ascorbat de potasiu 1,88%fosfat de potasiu 1,55%ascorbat de sodiu 1,15%borat de sodiu 0,23%sulfat de mangan 0,21%agent de incarcare: maltodextrina (grau) Nu contine: produse lactate, oua, arome sau coloranti artificiali, fermenti, indulcitori, nuci, soia, gluten, porumb.
ADMINISTRAREModul recomandat de utilizare: 3 masuri (masura inclusa in flacon) de 3 ori pe zi, sau la recomandarea consultantului de specialitate.
Dizolvati 3 masuri de pulbere in 500 – 750 mililitri de apa la temperatura camerei.Amestecati bine, lasati solutia 20-30 minute, apoi consumati-o in timpul zilei.Tineti aceasta solutie intr-un recipient inchis ermetic.
Doza zilnica maxima (3 g) furnizeaza:
6 mg Mangan / 300% VNR*228,3 mg Vitamina C / 285% VNR*231 mg Calciu / 29% VNR* precum si1,05 mg Bor117 mg Potasiu33 mg Magneziu*VNR = Valoare Nutritionala de Referinta cf. Regulament 1169/2011
AtentionariA nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.Suplimentele alimentare nu se substituie unei diete variate si echilibrate si unui mod de viata sanatos.