Sezonul acesta este plin de fructe si legume care mai de care mai parfumate si mai minunate, perfecte pentru a face exces de ele. Nu de alta, dar ele au rol de remedii naturale care pot vindeca treptat unele afectiuni, ajutandu-te sa ajungi la sanatatea optima.
Ceaiul de ghimbir
Ceaiul poate fi baut tot timpul cu placere, in orice moment. In plus, el te incalzeste in sezonul rece si-ti calmeaza stomacul prin efectul anti-greata. Fie ca esti insarcinata sau ai o problema la stomac, ceaiul de ghimir calmeaza. Ai nevoie doar de 1 lingurita de radacina proaspata de ghimbir sau de jumatate de lingurita de ghimibr uscat pentru o cana de apa fierbinte.
Perele
Sunt fructele toamnei: dulci, cu o textura delicioasa, racoritoare si parfumate. Ele te ajuta sa scapi de colesterol, iar cu cele 5 grame de fibre / para, multe sub forma pectinei, vei tine la distanta riscul bolilor de inima.
Algele kelp
Este perfecta pentru supe si pentru a adauga putin sare mancarii tale. Este bogata in calciu, magneziu si potasiu si este o sursa buna de iod pentru cei cu hipotiroidism.
Sfecla rosie
Coapte cu putin cimbru au servita cu branza de capra intr-o salata, este perfecta! Sfecla e bogata in calciu, fier, vitamina A si C si este un pachet de energie naturala. In plus, ele potolesc pofta de dulce.
Varza
Pentru doar 34 de calorii intr-o portie de varza, ea este ideala pentru ca stimuleaza sistemul imunitar care tine la distanta bacteriile si virusurile. De asemenea, contine 3 grame de fibre si 75% din doza zilnica de vitamina C.
Fasolea
Adauga-le la cele mai inedite retete cu chili – sau nu – pentru ca ele scad colesterolul, regleaza glicemia si productia de insulina. Sunt pline de fibre sanatoase pentru inima si proteine. Fasolea mai contine fitochimicale care protejeaza celulele de cancer. Consuma de doua ori pe saptamana si vei sta departe de cancerul de san, spre exemplu, asa cum ne arata studiile medicale.