revista

Psyllium pentru constipatie si detoxifiere

Psyllium pentru constipatie si detoxifiere

Psyllium este o plantă care contine seminte mici care au aceeasi denumire. Semintele sunt acoperite de teci, acestea fiind cele care se folosesc în alimentatia umană. Tecile de seminte de psyllium contin glicoside si mucilagii care se folosesc în industria alimentară pentru a forma geluri ce schimbă textura alimentelor.

Psyllium este o sursă de fibre solubile în apă, similare celor continute de cereale precum ovăz si orz, dar cantitatea de fibre solubile este mult mai ridicată. Fiecare 100 de grame contine 71 de grame de fibre solubile. Adăugarea de apă peste psyllium uscat îl poate umfla de 10 ori mai mult, în volum. Timp de multi ani, produsele pe bază de psyllium au fost folosite pentru a usura digestia si pentru a curăta tractul intestinal, ca tratament al constipatiei.

Nu prea contine fibre insolubile, desi se poartă ca si cum ar contine. Enzimele stomacului nu lucrează asupra psylliumului atât de bine, asa că el se duce în colon ca fibră insolubilă si usurează constipatia.
În colon, psyllium activează actiunea peristaltică si ajută la curătarea colonului de orice stagnare care a apărut acolo. Prin adăugarea de hidratare spre materia fecală uscată, psyllium ajută la miscarea ei prin colon. De vreme ce semintele de psyllium se adună în colon, apasă peresii colonului si stimulează actiunea peristaltică. Fibra solubilă din psyllium oferă hrană pentru bacteriile bune, ajutând la multiplicarea lor. Un alt beneficiu al psylliumului este abilitatea de a împinge toxinele afară.

 Psyllium este un ingredient popular în multe remedii de pe piată pentru usurarea constipatiei. Alegeti ceva ce nu contine zahăr, matodextrină sau îndulcitori artificiali. Daca este posibil,cumpărati psyllium din magazine naturiste, fără aditivi.

Dacă aveti constipatie cronică sau constipatie acolo unde aveti un blocaj în colon, nu folositi semintele de psyllium. Semintele de psyllium oferă multă greutate asupra colonului si va înrăutăti starea cronică.
Pentru usurarea constipatiei slabe, amestecată o lingurită într-un pahar de suc sau apă caldă, de 3 ori pe zi. Pentru constipatia moderată, luati două lingurite într-un pahar cu apă caldă, zilnic, si începeti cu primele două lingurite la micul dejun.

Aveti grijă când consumati seminte de psyllium. În unele cazuri, se pare că părti din ele s-au blocat pe peretele colonului, provocând iritatii. Când se folosesc seminte de psyllium în exces, este posibil să se depoziteze pe pereti, dacă există si reziduuri toxice depozitate acolo.

Continuati să beti apă în timpul zilei, până la 4-6 pahare pe zi, când folositi si psyllium. Astfel, ele absorb apa si nu se blochează în colon . Consumul excesiv de psyllium poate provoca reactii alergice si poate provoca chiar constipatie dacă se foloseste incorect.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Care sunt tulburarile alimentare. Bulimia si anorexia

Tulburarile de nutritie sunt foarte periculoase pentru sanatatea…

Sfaturi pentru o digestie perfecta

Tractul nostru digestiv este cel mai important pentru mentinerea…

10 reguli ale detoxifierii

De multe ori, nu stim de unde sa incepem o cura de detoxifiere.…

Scapa de refluxul gastric fara antiacide!

Multe persoane sufera de refluxul acidului gastric si prefera…

Cum se prepara laxativele din plante

Laxativele sunt remedii care ajuta tractul intestinal sa isi…

Colonul iritabil. Simptome si tratament

Crampe, dureri abdominale, balonari, gaze? Sunt primele simptome…

De ce e bun laptele de capra?

Exista din ce in ce mai multe mituri si adevaruri legate de…

Arsurile la stomac. Cum le remediem?

Arsura stomacala este, in primul rand, incomoda. Majoritatea…

Ce sunt probioticele si sursele cele mai bune de acid lactic?

Tot timpul ai auzit cat sunt de bune probioticele, dar de ce…