Exista din ce in ce mai multe mituri si adevaruri legate de beneficiile produselor pe baza de lapte de capra, insa oamenii inca sunt retinuti la ideea de a inlocui lactatele si branzeturile din lapte de vaca cu acestea. Iata cele mai importante beneficii ale consumului de lapte de capra, mai ales in stare cruda!
Dar mai intai, la ce e bun si ce contine laptele de capra?
Acest produs natural protejeaza colonul de substantele cancerigene, previne pierderea masei osoase care apare intimpul menopauzei sau a artritei reumatoide, te scapa de durerile de cam si reduce simptomele sindromului premenstrual.
Laptele de capra contine foarte mult calciu, vitamina D, fosfor, riboflavina, potasiu, triptofan si proteine.
Laptele de capra provoaca mai putine alergii.
Exista multi copii sub 3 ani care dezvolta alergie la laptele de vaca. Efectele secundare ale lapteului se refera la voma, diaree, mancarimi ale pielii sau socul anafilactic. Acest lucru se datoreaza in special proteinei caseina care se gaseste din plin in laptele de vaca. Insa in cazul laptelui de capra, aceasta proteina alergenica este cu 89% mai putina, ceea ce inseamna ca aproape nici nu poate provoca vreo alergie la copii.
Laptele de capra este un antiinflamator natural
Da, ati citit bine, daca beti in mod regulat acest tip de lapte, efectele antiinflamatorii isi fac simtite prezenta, mult mai bine decat in urma consumului de lapte de vaca. Acest lucru ajuta oamenii care sufera de inflamatii ale colonului si ale intestinelor.
Laptele de capra se digera mult mai usor
Acest produs natural detine globule de grasime mai mici, dar si lanturi de acizi grasi in proportie mai mare decat la cel de vaca. Astfel, digestia are loc mult mai usor si mai rapid. De asemenea, cand proteinele din lapte se aduna in stomac, ele formeaza o membrana mult mai usoara, care permite organismului sa digere proteinele complet si mai usor.
Laptele de capra provoaca rar intoleranta la lactoza
Laptele in general contine lactoza. O buna parte din oameni sufera de o deficienta de enzima – lactaza, care are rolul de a digera lactoza. Aceasta deficienta se numeste intoleranta la lactoza si este o afectiune recunoscuta. Laptele de capra contine mai putina lactoza decat cel de vaca, de aceea e mai usor de consumat si de digerat de cei care sufera de aceasta afectiune.