revista

5 idei noi de supe-creme din legume

5  idei noi de supe-creme din legume

Supa de rosii, supa de dovleac, supa de broccoli ori de ciuperci – sunt cele mai comune supe din alimentatia noastra. Si este putin cam plictisitor sa exista doar atatea. Din fericire, exista retete de supa din legume la care nici nu te-ai fi gandit ca se pot prepara astfel!

Supa crema de pastarnac

Daca doresti o supa aromata, cu gust delicios, in locul supei de legume, incearca aceasta reteta cu pastarnac, turmeric, nuci si felii de pere!

Ai nevoie de: 2 linguri ulei de masline, 500g pastarnac curatat si taiat, 200g anghinare curatata si taiata, 5 catei de usturoi, 1 lingurita chimion, ½ lingurita turmeric, sare, 300ml apa, 200ml supa de legume, 200ml lapte de cocos neindulcit, 1 lingura suc de lamaie.

Cum se prepara: se incalzeste uleiul intr-o tigaie larga. Se adauga pastarnacul, anghinarea si usturoiul si se rumenesc 5 minute. Se adauga condimentele si se mai alsa la foc moderat doua minute. Se adauga apa, supa si laptele de cocos si se lasa pe foc timp de 20 minute. Cu ajutorul blenderului, se prepara supa crema si apoi se toarna intr-o alta tigaie curata, amestecand si sucul de lamaie.

Pentru topping: 1 lingurita ulei de masline, o mana de nucifere, 1 catel de usturoi, 1 lingura suc de lamaie, 1 lingurita ulei de nuci, 1 para, 1 lingura patrunjel, sare, piper. Se incalzeste uleiul de masline la foc mic, se adauga nucile si se amesteca timp de 3 minute. Se da de pe foc si se adauga catelul de usturoi si sucul de lamaie. Toarna amestecul intr-un bol si adauga si uleiul de nuci. Lasa la racit, apoi adauga para, patrunjeul si asezoneaza. Acest topping se foloseste cand servesti supa.

Supa de varza de Bruxelles

Aceasta reteta presupune multa varza de Bruxelles congelata si merge de minune cu putin bacon crocant deasupra. Daca esti fan al acestei legume aromate, desigur.

Ai nevoie de: 300g varza de Bruxelles congelata, 2 felii de bacon taiate cuburi, 2 catei de usturoi pisati, 400ml supa de pui, 200ml lapte, oregano, orez, sare, piper, cheddar.

Incalzeste verzele de Bruxelles pentru a se dezgheta  si inmuia. Taie-le pe fiecare in sferturi. Separat, prajeste baconul si usturoiul intr-o tigaie larga, adauga supa de pui, laptele, orezul, condimentele. Cand acestea fierb, da focul la minimum si lasa sa fiarba 15 minute. Adauga verzele taiate si mai lasa un clocot-doua. Se serveste cu branza.

Supa crema de vinete si ardei rosu – Babaganoush

Bucatarii o lauda din plin, asta pentru ca are un gust delicios si se prepara foarte simplu. Ai nevoie de 1 vanata mare, 1 ardei gras rosu, 3 catei de usturoi pisati, o ceapa rosie mica, taiata, 2 linguri de ulei de masline, 500ml supa de legume, 50g tahini, coriandru, sare, cayenne, lamaie.

Cum se prepara: taie vanata in doua si asaza jumatatile in cuptor pe o tava tapetata cu hartie de copt. Asaza servetele de hartie peste ele pentru a absorbi apa, timp de 20 minute. Apoi taie-le cubulete, presara sare si putin ulei de masline, apoi lasa la cuptor timp de 25 minute, amestecandu-le ocazional. Cat timp se  coace, prepara ardeiul rosu gras: poti sa il coci pe o plita, pe aragaz, sau tot taiat cubulete, impreuna cu vanata. Cand se raceste, se curata de coaja. Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul de masline si se adauga ceapa rosie taiata, rumenita timp de 5 minute. Se adauga usturoiul pisat, apoi supa, cubuletele de vanata si de ardei rosu. Se presara condimentele si tahini si se dau in clocot. Dupa ce s-a racit putin, se paseaza cu blenderul si se asezoneaza cu suc de lamaie.

Supa de zucchini/dovlecei

Ai nevoie doar de cateva ingrediente: o ceapa mica, taiata sferturi, 2 catei de usturoi, 3 dovlecei medii, taiati cuburi mari, 1 litru supa de legume sau de pui, 2 linguri de smantana, sare, piper, parmezan (optional). Se amesteca supa, ceapa, usturoiul si dovleceii intr-o oala mare, la f oc mediu, si se lasa la  fiert. Cand clocoteste, se da la foc mic, se acopera si se mai lasa 20 minute. Se ia de pe foc si se paseaza cu un blender vertical, apoi se adauga smantana si se mai amesteca putin. Se adauga apoi sarea si piperul si, optional, parmezanul.

Supa de avocado

Este perfecta pentru pranz sau o cina rapida, iar aroma ei delicata si simplitatea retetei o recomanda din toate punctele de vedere.

Ai nevoie de : 1 lingura unt, o ceapa mica taiata fin, 1 catel de usturoi, 1 litru supa de pui, 2 avocado curatati si pasati, 1 lingurita suc de lime, 500 ml smantana, chimion, sare, piper, patrunjel.

Incalzeste untul intr-o tigaie, adauga ceapa si coace 3 minute. Adauga usturoiul si mai lasa 30 secunde. Toarna supa de pui, sucul de lime si piureul de avocado in tigaie si lasa la fiert. Dupa ce da in clocot, da focul la minimum si mai coace 7 minute. Apoi se da prin blender si se asaza din nou in tigaie, se adauga smantana, chimionul, sarea si piperul. Coace timp de 5 minute la foc mare si adauga patrunjelul.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Biosept forte capsule moi 20cps FARES
-7%
32 ,10 LEI
34,52
Probio vital d128 20cps FARES
-8%
34 ,28 LEI
37,26
Ulei noapte buna n176 10ml FARES
-7%
29 ,56 LEI
31,78
Sirop Biosept a16 250ml FARES
-8%
30 ,09 LEI
32,71
Imunitate respirator si digestiv 42cps FARES
-9%
42 ,30 LEI
46,48
Zinc + vitamina d3 30cpr FARES
-9%
30 ,89 LEI
33,95
Biovenal c37 63cps FARES
-9%
33 ,95 LEI
37,31
Distonoplant blister n152 30cps FARES
-7%
31 ,24 LEI
33,59
Biomicin a14 15cps FARES
-8%
28 ,46 LEI
30,93
Glicostat m97 60cps FARES
-9%
36 ,96 LEI
40,61
» Mai sunt inca 4370 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…