revista

8 beneficii ale mierii la care nu te-ai gandit

8 beneficii ale mierii la care nu te-ai gandit

Noi te ajutam sa descoperi cele mai mari beneficii ale celui mai vechi indulcitor natural de pe pamant, mierea. Mai intai, trebuie sa iti povestim cate ceva despre albine si producerea mierii. Albinele inghit, digera si regurgiteaza apoi nectarul pentru a face miere. Nectarul insusi contine aproape 600 de compusi.

O albina poate produce jumatate de lingurita de miere intr-un an! In ultimii zeci de ani, produsele apicole au fost intens testate si mediatizate datorita numeroaselor proprietati incredibile pe care le au. Nici pana acum nu se poate fabrica in laborator compozitia fiecarui produs in parte, fie el laptisor, polen sau miere, ele fiind considerate hiperalimente pur naturale unice. Mai mult, ele pot intretine viata, oferind toti nutrientii esentiali vietii.

Previne cancerul si bolile de inima. Mierea are avantajul de a contine flavonoide – in traducere, antioxidanti care pot reduce riscul dezvoltarii unor tipuri de cancer si a bolilor cardiovasculare.

Reduce ulcerul si alte probleme gastrointestinale. Studiile recente au demonstrat ca un tratament cu miere luata dimineata si seara pe stomacul gol ajuta in cazul ulcerului si a gastroenteritei bacteriene.

De asemenea, mierea detine proprietati importante: antibacteriene, antivirale si antifungice. Toate tipurile de miere sunt antibacteriene, pentru ca dragele albine adauga enzime care produc peroxidul de hidrogen.

Creste performantele sportivilor. Atletii din Antichitate care consumau miere si smochine si-au imbunatatit activitatea, fapt dovedit in prezent prin studii moderne. Mierea mentine glicogenul si sustine timpul de recuperare mult mai bine decat indulcitorii.

Reduce tusea si iritatia in gat. Un alt lucru la care este sanatoasa dulcea miere este tusea. Intr-un studiu asupra 110 copii, o singura doza de miere a fost mai eficienta decat o doza de dextrometorfan cu scopul de a usura tusea din timpul noptii si pentru a usura somnul.

Regleaza zaharul din sange. Desi mierea contine anumite zaharuri, nu este deloc de comparat cu zaharul alb sau indulcitorii artificiali. Are o combinatie perfecta de fructoza si glucoza ce ajuta in reglarea nivelului de zahar din sange.

Rol de probiotic. Unele tipuri de miere contin bacterii prietenoase, chiar pana la 6 specii de lactobacili si 4 de bifidobacterii.

Cicatrizant al ranilor si arsurilor. Aplicarea pe piele a mierii se anunta foarte eficienta in tratarea cicatricilor si a arsurilor, fiind recomandata mai des de specialisti fata de tratamentul conventional pentru asemenea probleme de piele.  Mierea detine un efect de uscare provocat de zaharurile simple continute si de natura antibacteriana specifica. de fapt, acest produs apicol este indicat si in tratarea acneei.

Cele mai populare tipuri de miere sunt cea de salcam, manuka, de trifoi, de portocale, de lucerna, insa devin din ce in ce mai populare si cele mai... exotice, precum cea de zmeura, de coriandru sau menta si in combinatii cu alune si seminte la fel de sanatoase. Mierea mai intunecata la culoare tinde sa aiba un nivel crescut de antioxidanti, mierea monoflorala are cel mai scazut index glicemic.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…