Soia este recomandata pentru sanatatea inimii, pentru lupra contra cancerului si pentru sustinerea imunitatii. Poate de aceea, japonezii sunt atat de sanatosi, fata de americani, datorita faptului ca ei consuma pana la 80 de grame zilnic de produse de soia. De ce sa nu o faci si tu? Ai o viata indelungata, tonica, plina de energie si lipsita de boli!
Este un aliment bogat in nutrienti esentiali
Putine produse contin atat de multi nutrienti precum pastaile de soia. Ele se afla in fruntea clasamentului privind continutul de proteine, grasimi nesaturate, fibre, vitamine B, acid folic, potasiu, calciu,zinc si fier si-n plus, nu au colesterol! O mare de nutrienti in cateva boabe de soia.
Grasimi bune, proteine pentru forta
Soia este mai buna decat lactatele, ouale sau carnea. Este singura planta care contine proteina completa, ceea ce inseamna ca detine aminoacizii esentiali pe care organismul nu-i poate produce. Totusi, nu si pe cei recomandati pentru bebelusi si copii – de aceea exista produse de soia fortifiate cu aminoacizi.
Soia contine carbohidrati benefici pentru tranzitul intestinal
De vreme ce este o planta, nu contine lactoza, produsele din soia precum laptele, branza sau iaurtul fiind alternativele ideale pentru cei sensibili la lactate. In plus, contin acei carbohidrati valorosi nutritional (frucooligozaharide) care sustin bacteriile intestinale benefice pentru sanatatea ta!
Soia detine carbohidrati care sustin echilibrul mental
Acest lucru inseamna ca ea stimuleaza cel mai putin productia de insulina, avand cel mai mic indice glicemic dintre alimente. Soia este ideala pentru micul dejun al copiilor si pentru a preveni criza glicemica la cei sensibili la zahar, echilibrand schimbarile de dispozitie datorate caderilor sau excesului de zaharuri din sange.
Soia contine calciu si fier, pentru refacerea sangelui si intarirea oaselor
Cele doua minerale vitale continute fac din soia o alternativa sigura la produsele lactate sau carnuri. Ca si alte legume, ea este una dintre cele mai bogate alimente in fier.
Soia reduce colesterolul
Cercetarile arata ca inlocuirea proteinelor animale cu 50g de proteine din soia reduce nivelul colesterolului cu 12%. Mai mult, scade si nivelul trigliceridelor, reducand colesterolul rau si suplinindu-l pe cel benefic. Acest lucru se datoreaza si fibrelor sau fitonutrientilor, care lucreaza la eliminarea grasimilor din organism.
Soia contine acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6
Un alt beneficiu al consumului de soia sunt cele 80 de procente de acizi grasi nesaturati, Omega 3 si Omega 6, care sunt ideali pentru sanatatea inimii. In plus, soia contine si fitonutrienti care au proprietati anti-cancer. Iar fitoestrogenul reduce riscul de cancer mamar. Aceste beneficii se regasesc mai ales in produsele nefermentate precum tofu, laptele de soia, dar nu in miso sau tempeh.
Soia, aliment anti-imbatranire
Cunoscuta drept un produs vegetal care lupta cu procesul imbatranirii, soia opreste si formarea osteoporozei si a bolilor de inima, crescand densitatea oaselor, in mod miraculos. Efectele antiaging se datoreaza in mare parte continutului de proteine.