revista

Psihologie

03.01.2016 Psihologie

Cum scapam de atacul de panica? Metode de relaxare rapida

Dureaza cateva minute sau cateva zeci de minute – rareori – si implica in cele mai dese momente o teama de moarte. De fapt, atacul de panica apare cand simti ca te afli intr-o situatie de pericol iminent, in…
03.08.2015 Psihologie

Solutii naturale pentru ameliorarea depresiei

Din ce in ce mai mult, spre binele celor suferinzi, problema bolilor mentale este una tot mai importanta pe plan mondial, una luata in seama si urmarita indeaproape dupa simptomele fiecarei boli in parte. Depresia trebuie…
12.08.2014 Psihologie

Cele mai prost si bine alese reactii la persoanele depresive

Exista lucruri foarte prost alese cand vine vorba sa mangaiem o persoana bolnava de depresie. Fie ca ne alegem gresit cuvintele, fie ca nu stim sa le abordam, se intampla. De asemenea, sunt si lucruri bune, inspirate, pe…
12.01.2014 Psihologie

Cum recunosti anxietatea si fobia sociala?

Starea de anxietate nu inseamna doar ingrijorare in perioadele de stres. Unii oameni se simt tensionati si stresati mai multe zile la rand, chiar si cand nu au motive intemeiate. Daca starea aceasta perpetua dureaza mai…
26.11.2013 Psihologie

Care sunt tipurile de depresie

Tulburarile depresive vin si se manifesta in mai multe forme, ca si alte boli sau afectiuni, precum cele cardiovasculare. Trei dintre cel mai des intalnite depresii sunt depresia majora, distimia si tulburarea bipolara.…
20.11.2013 Psihologie

Remedii pentru anxietate

Te consumi, te ingrijorezi imediat, innebunesti de nervi si te superi din cauza banilor, a sanatatii, a familiei, a carierei sau a dragostei? Inima iti bate repede, ti se taie respiratia si mintea iti imagineaza ca vine…
20.08.2013 Psihologie

Esti fericit?

Te-ai intrebat vreodata daca esti cu adevarat fericit? Daca ai o viata spirituala, plina de bine dincolo de aparente? Sa fii impacat cu tine insuti inseamna sa treci de ego, sa existe armonie intre trup si suflet, sa stii…
07.07.2013 Psihologie

Remedii din plante pentru anxietate si depresie

Cand spunem depresie, ne referim la acea tulburare mentala care ne copleseste cu tristete, deznadejde si stari de spirit proaste. Anxietatea este mai mult descrisa de sentimente de iritabilitate, grija si teama, fiind prietena…
09.05.2013 Psihologie

Prietenul meu este ipohondru

Cu siguranta, la un moment dat de-a lungul vietii, ati avut parte de un prieten, o ruda, o cunostinta care sa faca din tantar armasar, crezand ca la orice stranut, orice mancarime sau durere, vine sfarsitul lumii, ca sufera…
26.04.2013 Psihologie

De ce EL nu se prinde de aluziile subtile

Orice femeie va fi de acord cu asta: barbatii au nevoie de un mare semnal luminos, cand vine vorba de perceperea subtilitatilor in comunicare. Nu vrei sa ii spui direct ce gandesti, ci vrei sa se prinda de ceea ce ii transmiti…
17.04.2013 Psihologie

Fobiile sociale: Scapa de emotiile discursului public

Te inrosesti la fata, inima iti bate cu putere, mintea se blocheaza in momentul in care vrei sa tii un toast la o nunta? Sau ametesti ca si cum ai lesina, cand doresti sa pui o intrebare, intr-o sedinta, catre clientii tai…
21.01.2013 Psihologie

Tulburarea de anxietate generalizata

E firesc sa iti faci griji si sa dai de perioade stresante. Dar unii oameni se simt zi de zi tensionati si nerabdatori, chiar si atunci când exista putine motive pentru asta. Când acest lucru dureaza timp de…
21.01.2013 Psihologie

Cum tratam anxietatea si depresia?

Exista din ce in ce mai multe studii care ne spun ca exercitiile, caviarul, meditatia, pot avea efecte foarte bune asupra tulburarilor comportamentale, cu rol de antidepresive. Dar unii specialisti nu sunt atat de siguri,…
17.01.2013 Psihologie

Cafeina si depresia

Pentru iubitorii de cafea, motivul pentru care se simt bine în fiecare zi si care pot să ducă la capăt lucrurile de zi cu zi este cafeina. Fie că e vorba de ceai, cafea, ciocolată sau ciocolată fierbinte, toate oferă…
15.01.2013 Psihologie

Oboseala si capacitatea de munca

Oboseala este o stare complexă şi tranzitorie care apare în organism ca o consecinţă a muncii exercitată un anumit timp şi cu o anumită intensitate; ea se manifestă obiectiv prin scăderea posibilităţilor funcţionale…