revista

Alga AFA sau floarea ascunsa sub ape

Alga AFA sau floarea ascunsa sub ape

AFA (alga verde-albastra) este printre primele forme de proteine si alimente din intreaga lume. Este cel mai bogat aliment natural in substante nutritive: un nivel remarcabil de clorofila, vitamina B12, beta-caroten, fier, proteine, enzime, aminoacizi si alte substante asimilabile. Efectul acestui continut spectaculos sunt cresterea de energie, echilibrarea organismului, oxigenarea celulelor si sanatatea optima mentala si fizica.

In ultimele decenii, oamenii au fost foarte atrasi de ideea de „bio”, de alimente verzi. Printre superalimentele de top s-au numarat chlorella, iarba de orz, sucul de iarba de grau, varza, iar dintre algele cele mai bune sunt spirulina si AFA (aphanizomenon flos-aquae). Ambele au proprietati in comun, dar exista cateva diferente importante: AFA chiar este cea mai verde alga din lume, pentru ca detine cea mai mare cantitate de clorofila: 10 grame de AFA contine 300 mg. Clorofila, mai mult de dublu fata de Spirulina.

Bogatia micronutrientilor regasiti in AFA nu se opreste la clorofila: contine cu 40% mai mult calciu, cu 5-10% mai multa vitamina C si o cantitate dubla de crom fata de spirulina.

Cum ne ajuta AFA?

AFA salbatica are numeroase proprietati curative ce se reflecta asupra ameliorarii multor afectiuni. Fiind amara, curata toxinele acumulate in artere si stabilizeaza presiunea sangelui. Amareala sa ajuta si la mentinerea concentrarii mintii.

Studiile au arata ca acumularea de nutrienti puternici (clorofila, carotenoizi, acizi grasi etc.) are un rol major anti-tumoral si antiviral, protejeaza impotriva alergiilor, stimuleaza sistemul imunitar si activitatea antimicrobiana. Detine proprietati antiinflamatorii, concentratii mari de ficocianina (ce redau pigmentul albastrui al AFA) si efecte antioxidante. Un mare plus il constituie cantatile bogate in acizi grasi Omega 3, care inhiba dezvoltarea prostaglandinelor inflamatorii.

AFA are rolul de a descuraja cresterea anumitor virusuri HIV si previne cancerul de san, in special. Studiile au mai demonstrat ca aceasta alga straveche imbunatateste metabolismul, scade colesterolul si implicit, ajuta in diete de slabire eficiente. Este recomandata in afectiuni hepatice, digestive si detoxifica organismul.

Mai mult, AFA poate grabi vindecarea dupa traume usoare cerebrale si poate fi de ajutor in cazul bolilor degenerative precum Alzheimer. Din punct de vedere al beneficiilor asupra sistemului nervos, numim doar cateva: amelioreaza oboseala cronica, depresia, sindromul maniaco-depresiv, letargia, sindromul deficitului de atentie.

Cele mai notabile beneficii atribuite consumului de AFA:

Stimuleaza eliberarea celulelor stem din maduva spinarii si, prin urmare, AFA devine un aliment natural de neegalat in ceea ce priveste vindecarea si regenerarea celulelor organismului.
Stimuleaza migrarea celulelor limfocite implicate in eliminarea tesuturilor canceroase sau infectate, AFA avand rol de suport imunitar puternic.

Este o sursa incredibila de Omega 3 – acizii grasi, carotenoizii si clorofila intaresc o inima sanatoasa si amelioreaza deficitul de atentie.

Fitocianinele previn inflamatiile si durerea – de asemenea, protejeaza organismul in fata toxinelor.

Sursa de feniletilamina – recunoscuta pentru imbunatatirea concentrarii mentale, atentei, starii psihice si pentru alungarea depresiei si simptomelor sindromului deficitului de atentie.

Agele verzi-albastre precum AFA contin un procent neobisnuit de proteine de pana la 65%, impreuna cu cei 8 aminoacizi esentiali, perfect echilibrati in cantitate. Efectul antioxidant, oligoelementele, vitaminele (complexul de vitamine B), acizii grasi esentiali si varietatea de fitochimicale fac din AFA un incredibil aliment cu o putere unica asupra sanatatii.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Circulatie cerebrala si memorie n132 63cps FARES
-8%
45 ,83 LEI
49,82
Hepatofit forte d79 63cps FARES
-7%
50 ,02 LEI
53,79
Hepatofit forte d80 30cps FARES
-7%
33 ,99 LEI
36,55
Fitotensin forte c47 63cps FARES
-7%
37 ,77 LEI
40,61
Vitamina c 500 naturala solubila 10plicuri FARES
-9%
36 ,32 LEI
39,91
Biosept forte capsule moi 20cps FARES
-7%
32 ,10 LEI
34,52
Distonoplant blister n152 30cps FARES
-7%
31 ,24 LEI
33,59
Confort emotional n135 60cps FARES
-7%
47 ,09 LEI
50,63
Sirop Vermicin cu miere si propolis d73 100ml FARES
-9%
28 ,78 LEI
31,63
Calmocard c35 63cps FARES
-9%
28 ,09 LEI
30,87
Biosept plus a24 30cpr FARES
-9%
28 ,25 LEI
31,04
» Mai sunt inca 4354 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…