revista

Alimentele fermentate, cele mai importante pentru sanatate

Alimentele fermentate, cele mai importante pentru sanatate
Pret magazine: 42.4 lei
Pret remediu.ro:
36.87 lei
IN STOC
TVA: 9% inclus
Cantitate: 0765 68 17 17

Cumva, sunt cam minunate pentru organism! Procesul de fermentare e simplu: alimentele integrale, cu ajutorul microorganismelor, zaharurile si carbohidratii se transforma in acid lactic, ceea ce da o aroma speciala muraturilor si altor produse fermentate. Ele devin “case” ale probioticelor care cresc nivelul de bacterii bune in tractul digestiv, efectele benefice rasfrangandu-se mai ales asupra imunitatii si digestiei optime, dar si in prevenirea bolilor si a hipertensiunii.

Cu toate ca nu sunt toate cunoscute in Romania, nu inseamna ca nu exista sau ca nu ti le poti procura sau prepara. Iata care sunt cele mai bune surse de probiotice pe care le poti gasi.

Miso

Este un produs traditional japonez, preparat din soia fermentata cu sare, orz sau orez brun. Se vinde ca pasta si se poate adauga in supe ori cartofi si chiar smoothieuri. Contine multa vitamina K si proteine. Singurul dezavantaj ar fi continutul de sare.

Iaurtul si kefirul

Acestea sunt deja incluse foarte frecvent in alimentatia noastra de zi cu zi.  Intotdeauna gasim pe etichetele lor scris “contin culturi lactice si probiotice”, de pana la ordinul 25 de miliarde de culturi de bacterii in fiecare pahar. Kefirul contine mai multe probiotice, in orice caz, asa ca vi-l recomandam. Sunt si surse bune de proteine, calciu si vitamina D. Conteaza sa fie simple.

Tempeh

Este un soi de tofu cu gust usor de nuca, tot un aliment fermentat din soia, abundent in fier, potasiu, magneziu, calciu si proteine si aminoacizi esentiali. Este o sursa completa de proteina vegetala, foarte usor de digerat.

Kombucha

Este un ceai efervescent, creat natural din ceai negru, zaharuri naturale, bacterie si drojdie. El contine probiotice, vitamine B si acid acetic care ajuta in reglarea glicemiei si apetitului.

Muraturile, sauerkraut si kimchi

Legumele se pot pastra foarte bine prin lacto-fermentatie si sunt cele mai bogate in probiotice, spre deosebire de cele in otet. Sauerkraut si kimchi se produc din varza – cu continut de vitamina C si fibre.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU

-8%
23 ,00 LEI
25,00

-15%
17 ,00 LEI
19,99

-16%
3 ,70 LEI
4,43

-14%
11 ,00 LEI
12,74

-13%
12 ,00 LEI
13,75

-11%
17 ,50 LEI
19,72

-16%
19 ,00 LEI
22,50

-12%
5 ,99 LEI
6,84

-17%
19 ,99 LEI
24,00

-9%
11 ,00 LEI
12,10
» Mai sunt inca 6 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…

5 alimente pe care nutritionistii nu le mananca

O buna parte dintre produsele nesanatoase o stim: sucurile dulci,…

5 trenduri in alimentatie pentru 2016: ce sa mananci nou?

Anul acesta, 2015, am avut alte trenduri care au prins succes,…

Ovazul te ajuta sa slabesti: afla cum!

Atunci cand vrem sa slabim, alegem una din doua: dieta sau sport?…

Alimente care potolesc foamea

De cele mai multe ori, atunci cand nu mancam dupa un program…

Care sunt cele mai sanatoase alimente la conserva?

Conservele de mancare au o reputatie proasta, in general. Ca…

5 idei noi de supe-creme din legume

Supa de rosii, supa de dovleac, supa de broccoli ori de ciuperci…

Beneficiile mararului

Mararul are un parfum distinct, placut si aromat, si un gust…