revista

Amaranthul scade colesterolul

Amaranthul scade colesterolul

Amaranthul câștigă în popularitate printre oamenii interesați din ce în ce mai mult de sănătatea lor. Totuși, încă nu se știu prea multe despre acest produs. Amaranthul este o grână lipsită de gluten, la fel ca și quinoa, care a fost cultivată de peste 8000 de ani. A fost un aliment de bază pentru aztecii care locuiau în Mexic și America Centrală. Din secolul XVI, cultura de amaranth a fost stârpită de invadatori.

Dar în 1970, amaranthul a fost redescoperit ca o cereală ce apără sănătatea. De atunci, a fost cultivată în jurul lumii, unde este și combinată cu melasă și vândută ca dulciuri. Amaranthul este unul dintre valul de super-cereale, ca și quinoa, foarte promovate de nutriționiști. Are aproape 16% proteine pure, este lipsită de gluten și, potrivit anumitor cercetări, este o grână superioară care scade și colesterolul.

Un studiu din 2003 făcut de oamenii de știință de la un institut din Canada au descoperit că amaranthul , fie sub formă de cereală, fie sub formă de ulei, reduce colesterolul rău din sânge cu aproape 22%. Se pare că scade nivelul unei lipoproteine foarte periculoase, cu un procent de 21 până la 50. Acestea sunt vești foarte bune și importante. Amaranthul este mai eficient decât ovăzul, în scăderea colesterolului. În plus, amaranthul este bogat în proteine, fibre, lisină, magneziu, calciu.

Dacă urmați o dietă strictă fără gluten, dacă încercați să mâncați sănătos pentru sănătatea inimii sau urmați o dietă diabetică, dacă sunteți vegetarian sau doar încercață să mâncați mai echilibbrat, amaranthul este foarte indicat. Este perfect pentru că reprezintă un ingredient unic și neobișnuit față de alte alimente. Înainte, amaranthul era consumat de atleți, de războinici, pentru că le oferea energie și le îmbunătățea performanța. Principalul motiv pnetur care amaranthul a fost recomandat este datorită profilului său nutrițional inedit, care oferă fibre dietetice, fier, calciu, vitamine li minerale, lisină, cisteină, alături de aminoacizi, proteine bune. Este foarte slab în sodiu și nu conține grăsimi saturate. Amaranthul este una dintre puținele cereale ce oferă fitosteroli care previn multe tipuri de boli.

Nu numai cereala amaranth este folosită în nutriție, ci și ca legumă și ca ulei. Ca legumă, amaranthul este bogată în minerale și carotenoide față de majoritatea legumelor. În prezent, se exploatează proprietățile amaranthului mai ales pentru prevenirea și tratamentul bolilor cardiovasculare precum hipertensiunea, obezitatea, hiperlipidemia.

Analizele asupra celor patru varietăți de amaranth valabile au arătat prezența a celor trei fitosteroli importanți în cantitate mai mare decât la alte plante studiate. Consumul acestor fitosteroli și compuși din amaranth (în special sub form de ulei) reduc semnificativ nivelul de colesterol din organism fără a prezenta efecte adverse, iar în viitor se urmărește examinarea posibilelor proprietăți ale speciilor de amaranth precum cele antibacteriene, antiinflamatorii, anticancer, asociate cu acei fitosteroli importanți de care am vorbit anterior. 

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…