Este, in primul rand, unul din cele mai sanatoase alimente din lume, care poate fi consumat zilnic, mai ales pentru ca este o sursa de grasimin mononesaturate, vitamine si antioxidanti. Dar acest super-fruct are si proprietati anti-cancer.
In cele mai recente studii, s-a aratat ca avocado contine avocatina B, o grasime care combate leucemia mieloida acuta - o forma rara si letala de cancer.
Avocado are abilitatea de a distruge celulele stem canceroase
Un studiu international a aratat ca avocatina B tinteste celuele stem canceroase, responsabile de aparitia bolii leucemiei mieloide acute. Pentru oamenii de peste 65 de ani, este mortala in urmatorii 5 ani si tratamente exista prea putine. Grasimile din avocado sunt in stare sa distruga aceste celule canceroase, lasandu-le pe cele sanatoase intacte. De aceea, se incearca fabricarea unui medicament bazat pe avocatina, insa pana atunci poti beneficia de calitatile fructului de avocado consumandu-l ca atare. El contine multi carotenoizi, fitonutrienti care protejeaza oamenii de diferite tipuri de cancer, boli de inima si degenerarea maculara cauzata de imbatranire. Iar cele mai bune astfel de calitati se gasesc in carnea din avocado situata aproape de coaja – unde sunt cei mai multi antioxidanti.
Avocado tine colesterolul rau la distanta
Consumul de avocado inseamna consum de grasimi sanatoase cu rol de protectie a inimii si a nivelului de colesterol in proportii sanatoase. Un avocado pe zi iti mentine inima sanatoasa, cum ar veni, mai ales in cazul in care suferi de hipercolesterolemie. Multi pacienti testati in acest sens au inregistrat o scadere cu 16% a nivelului de colesterol, dupa doar o saptamana de consum zilnic de avocado!
Avocado te ajuta sa slabesti…
Dar si sa absorbi nutrientii mai bine. Pe langa faptul ca previne cancerul si scade colesterolul, avocado te ajuta sa te saturi mai repede si sa eviti consumul de alimente in exces. Cei care consuma jumatate de avocado la pranz inregistreaza o scadere a foamei de pana la 40% decat in mod normal. In plus, regleaza si glicemia.
Grasimile mononesaturate din avocado sunt si un combustibil pentru energie, pentru ca ajuta la absorbtia nutrientilor solubili in grasimi din alte alimente.