Exista mari beneficii ale consumului de carne de pui: este o sursa variata de nutrienti si vitamine care intaresc sistemul imunitar si este una dintre cele mai sigure tipuri de carne existente, bineinteles daca sursa carnii este sigura.
Beneficiile carnii de pui:
Asigura-te doar ca atunci cand gatesti carne de pui, ea sa nu vina in contact cu alte mancaruri, mai ales cele care nu necesita gatire. Carnea de pui este foarte sensibila la caldura, de aceea trebuie marinata si tinuta la frigider.
Caracteristici si valori nutritionale pentru CARNEA DE PUI
Portia: 100 grame
Calorii: 165
Calorii din grasimi: 32
Colesterol: 85 mg (28% din DZR)
Sodiu: 74 mg (3%)
Carbohidrati: 0
Proteine: 31 g
Informatii calorice pentru CARNEA DE PUI
Calorii
165 (8% din DZR)
Din carbohidrati
0.4
Din grasimi
32.2
Din proteine
132
Din alcool
0
Carbohidrati:
Totali
Fibre dietetice
Amidon
Zaharuri
Grasimi si acizi grasi:
Grasimi totale
3.6 g (5%)
Saturate
1 g (5%)
Mononesaturate
1.2 g
Polinesaturate
0.8 g
Acizi grasi trans totali
-
Acizi grasi Omega 3
70mg
Acizi grasi Omega 6
590 mg
Proteine si aminoacizi:
Proteine: 31 g (62%)
Vitamine:
Vitamina A
21 UI
Vitamina C
Vitamina D
Vitamina E
0.3 mg (1%)
Vitamina K
0.3 mcg
Tiamina
0.1 g (5%)
Riboflavina
0.1 mg (7%)
Niacina
13.7 mg (69%)
Vitamina B6
0.6 mg (30%)
Folati
4 mcg (1%)
Vitamina B12
0.3 mcg (6%)
Acid pantotenic
1 mg (10%)
Colina
85.3 mg
Betaina
6.2 mg
Minerale:
Calciu
15 mg (1%)
Fier
1 mg (6%)
Magneziu
29 mg (7%)
Fosfor
228 mg (23%)
Potasiu
256 mg (7%)
Sodiu
74 mg (3%)
Zinc
1 mg (7%)
Cupru
Mangan
Seleniu
27.6 mcg (39%)
Fluor