Dintotdeauna au existat controverse privind ce carne este mai sanatoasa pentru noi si mai ales cand vine vorba de carnea de vita sau vitel, se spune ca ar trebui sa evitam carnea rosie. Insa jumatate din grasimea carnii de vita este mononesaturata si apare adesori sub denumirea de acid oleic, care se gaseste si in uleiul de masline si este sanatos pentru inima. In plus, grasimile saturate continute scad riscul bolilor de inima. In plus, ofera proteine de calitate si fier, zinc sau vitamine B.
Beneficiile carnii de vita:
Atentie insa, ea contine colesterol care in cantitati mari, duce la aparitia bolilor de inima.
Caracteristici si valori nutritionale pentru CARNEA DE VITA
Portia: 100 grame
Calorii: 145
Calorii din grasimi: 38
Colesterol: 347 mg (116% din DZR)
Sodiu: 57 mg (2% din DZR)
Carbohidrati: 0
Proteine: 25 g
Informatii calorice pentru CARNEA DE VITA
Calorii
145
Din carbohidrati
0
Din grasimi
37.9
Din proteine
107
Din alcool
Carbohidrati:
Totali
Fibre dietetice
Amidon
Zaharuri
Grasimi si acizi grasi:
Grasimi totale
4.2 g (6%)
Saturate
1.4 g
Mononesaturate
1.1 g
Polinesaturate
0.3 g
Acizi grasi trans totali
-
Acizi grasi Omega 3
Acizi grasi Omega 6
310 mg
Proteine si aminoacizi:
Proteine: 25.1 g (50%)
Vitamine:
Vitamina A
0 UI
Vitamina C
50.3 mg (84%)
Vitamina D
Vitamina E
Vitamina K
Tiamina
Riboflavina
0.3 mg (18%)
Niacina
5.6 mg (28%)
Vitamina B6
0.0 mg (2%))
Folati
4 mcg (1%)
Vitamina B12
5 mcg (84%)
Acid pantotenic
0.9 mg (9%)
Colina
Betaina
Minerale:
Calciu
12 mg (1%)
Fier
39.4 mg (219%)
Magneziu
19 mg (5%)
Fosfor
305 mg (30%)
Potasiu
284 mg (8%)
Sodiu
57 mg (2%)
Zinc
2.8 mg (19%)
Cupru
0.9 mg (46%)
Mangan
0.1 mg (4%)
Seleniu
91.4 mcg (131%)
Fluor