revista

Catina si tonifierea organismului

Catina si tonifierea organismului

Din primele secole se menționează de către chinezi despre cătină, ca o plantă importantă chinezească folosită ca tonic pentru mai multe afecțiuni ale organismului. Din tradiție, se crede că această cătină este o plană a vieții lungi și sănătoase. În prezent, rădăcinile de cătină, precum și fructele de cătină sunt folosite eficient pentru o varietate de probleme de sănătate.

După cum spuneam, de la cătină se folosesc rădăcinile și fructele în special. Fructele sunt consumate de către oameni ca tonic al sângelui și pentru a stimula sistemul circulator al sângelui. Fructele nu numai că ajută în îmbunătățirea acestui sistem circulator, dar se  folosesc și pentru a calma amețelile, vederea slăbită, pentru detoxifierea organismului. Fructele sunt stimulente excelente pentru ficat și rinichi. Potrivit științei medicale chineze, ficatul este conectat la ochi și de aceea se crede că dacă se consumă fructe de cătină, se pot vindeca problemele de vedere.

Beneficii.

Practicanții de medicină naturistă aplică rădăcini de cătină sau extract din ele pentru a scădea sau calma temperatura sângelui și astfel, a febrei, a iritabilității, a transpirației și a setei. Proprietățile reconfortante și calmante ale cătinei sunt eficiente în a opri sângerările nazale, pentru a diminua voma cu sânge și pentru a calma tusea. Rezultatele pozitive ale cercetărilor recente ale cătinei au încurajat oamenii să folosească rădăcinile de cătină pentru a trata oamenii care suferă de hipertensiune.
În trecut, cătina era amestecată cu alte plante tonice chinezești pentru a ajuta rinichii și pentru a vindeca alte organe vitale de anumite afecțiuni. De fapt, chinezii au fost primii care au folosit cătina tonică pentru a proteja organele interne. Cătina protejează mai ales ficatul de răni provocate de toxinele din corp.

Timp de câteva secole, doctorii chinezi au considerat că fructele de cătină  au proprietăți bogate care ajută la îmbunătățirea proprietăților sângelui, tonifiind ficatul și rinichii, dar și care ajută la umidifierea plămânilor. Fructele se administrează și oamenilor care suferă de boli de consum care însoțesc și setea  - care sunt simptome ale diabetului sau a tuberculozei la un individ, amețelile, slăbirea percepției vizuale și tusea cronică. În general, cătina se folosește pentru tonifierea organismului și menținerea duratei de viață mai lungi.

Cătina mai are câteva proprietăți vindecătoare importante. Fructele sunt cele mai eficiente pentru dureri de spate și picioare. În plus, fructele sunt benefice în calmarea durerilor abdominale, a urinării nedorite în timpul nopților, în tratarea efectelor consumului de alcool cât și în tratarea impotenței masculine. Tincturile preparate din cătină ajută în problemele respiratorii, fiind stimulente pentru plămâni. Ajută foarte mult și la tusea cronică. Se mai utilizează cătină pentru problemele cardiovasculare și mai ales ca tonic pentru sistemul circulator. În același timp, scad presiunea arterială și lipidele – grăsimile insolubile din corp.

 

Pachet slabitnutrific start
PROMOTII MAGAZIN REMEDIU

-3%
38 ,00 LEI
39,22

-9%
97 ,00 LEI
106,53

-15%
16 ,00 LEI
18,74

-23%
6 ,00 LEI
7,81

-15%
17 ,50 LEI
20,66

-15%
54 ,50 LEI
64,47

-6%
58 ,00 LEI
61,75

-55%
11 ,50 LEI
25,78

-6%
115 ,00 LEI
122,00

-5%
80 ,00 LEI
84,42

-9%
12 ,00 LEI
13,21
» Mai sunt inca 10 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…

5 alimente pe care nutritionistii nu le mananca

O buna parte dintre produsele nesanatoase o stim: sucurile dulci,…

5 trenduri in alimentatie pentru 2016: ce sa mananci nou?

Anul acesta, 2015, am avut alte trenduri care au prins succes,…

Ovazul te ajuta sa slabesti: afla cum!

Atunci cand vrem sa slabim, alegem una din doua: dieta sau sport?…

Alimente care potolesc foamea

De cele mai multe ori, atunci cand nu mancam dupa un program…

Care sunt cele mai sanatoase alimente la conserva?

Conservele de mancare au o reputatie proasta, in general. Ca…

5 idei noi de supe-creme din legume

Supa de rosii, supa de dovleac, supa de broccoli ori de ciuperci…

Beneficiile mararului

Mararul are un parfum distinct, placut si aromat, si un gust…