Desi importanta legumelor si fructelor este bine stiuta de oricine, foarte putini dintre noi le include in alimentatia zilnica. Iar cele de culoare verde sunt si mai putin suportate de oameni, desi au zeci de beneficii care ne pot feri de bolile cele mai frecvente si periculoase. Da o sansa legumelor verzi si afla cum te va ajuta asta!
Avocado iti protejeaza vederea
Contin multa grasime buna – 23 g grasime mononesaturata care scade nivelul de colesterol, dar contine si luteina, antioxidant vital sanatatii oculare. In plus, beneficiezi si de vitamina E.
Kale lupta cu cancerul
Una din cele mai laudate crucifere este kale, care contine, ca si “surorile” sale, varza si broccoli si conopida etc., antioxidanti care lupta cu cancerul si vitamina C, vitamina K, vitamina A. Mai mult, kale contine si acizi grasi Omega-3.
Varza de Bruxelles reduce tensiunea
Daca esti hipertensiv, mananca din cand in cand varza de Bruxelles, care contine folat, vitaminele A si C, cat si potasiu, nutrienti numai buni pentru sanatatea si linistea inimii.
Kiwi iti ofera fibre
Fructul de kiwi este foarte dens in nutrienti, oferind un sigur fruct 230% din doza zilnica de vitamina C, mai mult potasiu decat bananele si 10% din doza zilnica recomandata de folat si vitamina E. Si este o sursa de fibre necesare digestiei optime.
Busuiocul scade inflamatia
Si plantele sunt puternice – condimentele si verdeturile sunt pline de vitamine si antioxidanti. Busuiocul in special este o sursa buna de vitamina K si fier, avand proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, asa ca include-l in salate si paste.
Algele au minerale
Algele marine abunda in minerale precum iod si fier si are proprietati antiinflamatorii si antivirale.
Fasolea verde stabilizeaza glicemia
Fasolea verde subtire este plina de fibre care au rol de scadere a colesterolului si de reglare a glicemiei, fiind o sursa foarte buna de hrana pentru diabetici.