Un articol clar si foarte la subiect, publicat de Dr. Mercola (o sursa foarte sigura de informatii privind dieta si industria alimentara) pe site-ul oficial, atrage atentia asupra celor mai daunatoare ingrediente pe care le intalnim pe etichetele produselor alimentare, asupra carora putini dintre noi, din pacate, ne oprim sa le analizam, lista oferita de One Green Planet in prima faza.
Vorbim de alimentele procesate care contin un procent foarte mare, ingrijorator de mare, de conservanti, coloranti si arome artificiale – motiv pentru care trebuie evitate. Odata ce te obisnuiesti sa citesti lista de ingrediente, va fi mai usor sa le sortezi si sa iti organizezi mental propria lista personalizata de alternative la alimentele procesate, lucru care se va cunoaste in felul in care te simti.
Asadar, ca sa nu o mai lungim, daca dai de urmatoarele ingrediente pe etichete, pune alimentul inapoi pe raft.
COLORANTII ARTIFICIALI
V-ati fi asteptat ca, in fiecare an, in America, producatorii de alimente folosesc 6 milioane de coloranti alimentari in alimente? Din pacate, copiii consuma cele mai multe astfel de produse, facandu-i hiperactivi si distrasi. Mai trist este ca dozele de coloranti folosite in produse sunt mai mari decat cele declarate nocive pentru comportamentul copiilor. 9 dintre acesti coloranti alimentari sunt asociati cu cancerul, hiperactivitatea, reactiile alergice – rezultate admise de industria alimentara in sine!
Colorantul rosu de exemplu accelereaza cresterea tumorala la soareci si hiperactivitatea la copii. Albastrul din dulciuri, bauturi, hrana pentru animale este asociat cu tumorile cerebrale. Galbenul folosit in produsele de patiserie, dulciuri, cereale, e contaminat cu toxine canceroase si cu hipersensibilitate, hiperactivitate si alte probleme comportamentale la copii.