Un articol clar si foarte la subiect, publicat de Dr. Mercola (o sursa foarte sigura de informatii privind dieta si industria alimentara) pe site-ul oficial, atrage atentia asupra celor mai daunatoare ingrediente pe care le intalnim pe etichetele produselor alimentare, asupra carora putini dintre noi, din pacate, ne oprim sa le analizam, lista oferita de One Green Planet in prima faza.
Vorbim de alimentele procesate care contin un procent foarte mare, ingrijorator de mare, de conservanti, coloranti si arome artificiale – motiv pentru care trebuie evitate. Odata ce te obisnuiesti sa citesti lista de ingrediente, va fi mai usor sa le sortezi si sa iti organizezi mental propria lista personalizata de alternative la alimentele procesate, lucru care se va cunoaste in felul in care te simti.
Asadar, ca sa nu o mai lungim, daca dai de urmatoarele ingrediente pe etichete, pune alimentul inapoi pe raft.
INGREDIENTE FABRICATE GENETIC SI ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC
Cercetarile proaspete asupra alimentelor fabricate genetic confirma pericolul ingredientelor continute. Din pacate, ele nu sunt expuse pe lista de ingrediente de pe etichetele produselor. De aceea, se recomanda evitarea cu orice pret a alimentelor modificate genetic in favoarea celor ORGANICE.
Un studiu efectuat pe animale, precum porcii, a relevat urmatoarele:
Majoritatea porcilor crescuti in America sunt hraniti cu un amestec de soia si porumb modificate genetic. Dieta aceasta produce inflamatii la nivelul stomacului, la un nivel de 2,6 ori mai ridicat decat la porcii hraniti natural. Potrivit unui proiect anti-ingrediente fabricate genetic, „majoritatea tarilor dezvoltate nu considera acestea ca fiind sigure. In mai mult de 60 de tari, inclusiv Australia, Japonia si cele din Uniunea Europeana, exista restrictii semnificative asupra productiei si vanzarii de ingrediente fabricate genetic. In America, guvernul a aprobat folosirea lor pe baza unor studii conduse de aceleasi corporatii care le-au creat si au profitat din vanzarea lor.”.