revista

Cele mai periculoase ingrediente de pe etichetele produselor alimentare: GRASIMILE TRANS SI ULEIURILE VEGETALE

Cele mai periculoase ingrediente de pe etichetele produselor alimentare: GRASIMILE TRANS SI ULEIURILE VEGETALE

Un articol clar si foarte la subiect, publicat de Dr. Mercola (o sursa foarte sigura de informatii privind dieta si industria alimentara) pe site-ul oficial, atrage atentia asupra celor mai daunatoare ingrediente pe care le intalnim pe etichetele produselor alimentare, asupra carora putini dintre noi, din pacate, ne oprim sa le analizam, lista oferita de One Green Planet in prima faza.

Vorbim de alimentele procesate care contin un procent foarte mare, ingrijorator de mare, de conservanti, coloranti si arome artificiale – motiv pentru care trebuie evitate. Odata ce te obisnuiesti sa citesti lista de ingrediente, va fi mai usor sa le sortezi si sa iti organizezi mental propria lista personalizata de alternative la alimentele procesate, lucru care se va cunoaste in felul in care te simti.

Asadar, ca sa nu o mai lungim, daca dai de urmatoarele ingrediente pe etichete, pune alimentul inapoi pe raft. 

GRASIMILE TRANS SI ULEIURILE VEGETALE

De cate ori nu am auzit de ele? Poate ne-am si saturat sa auzim cliseele legate de aceste doua categorii de grasimi, asa ca vom aplica alta metoda de explicare a daunelor pe care le provoaca, in afara de faptul ca ingrasa si cresc nivelul de trigliceride si colesterol – niveluri ingrijoratoare pentru fiecare dintre noi, dupa cum atentioneaza si propriii nostri doctori, nu?

Grasimile trans au fost introduse pe piata in 1911 si de atunci au ridicat probleme de sanatate. In primul rand, ele provoaca inflamatii la nivel celular, cauza majoritatii bolilor cronice. Grasimile trans interfereaza cu membrana celulara si functiile acesteia, permitand cancerului, diabetului sau bolilor cardiovasculare sa-si faca intrarea in organism. Mai mult, grasimile trans ridica in mod radical riscul de infarct, la femeile aflate la menopauza ridicandu-se cu pana la 30% riscul acesta, in cazul celor care au consumat cel mai mult astfel de grasimi, conform unui studiu din 2010.

Paradoxal, in timp ce se incearca evitarea grasimilor trans in productia de alimente, multe localuri s-au reprofilat spre uleiurile vegetale sintetice, care pot fi si mai problematice decat primele mai ales din cauza consumului excesiv cu care ne-am obisnuit sa le consumam – zilnic!

Uleiurile vegetale hidrogenate se regasesc in majoritatea alimentelor procesate, precum biscuiti, chipsuri, crackers, snacksuri, cartofi prajiti, carne prajita, orice prajit. Spre exemplu, americanii consuma de 100.000 de ori mai multe uleiuri vegetale decat la inceputul secolului 20. Spre deosebire de grasimile trans, acestea sunt ignorate in privinta efectelor asupra sanatatii, desi efectul lor nociv este ca se  degradeaza in reziduuri oxidate toxice, la temperaturi mari, precum aldehidele ciclice, care sunt foarte inflamatorii si provoaca boli de inima si Alzheimer. Uleiul de soia, de canepa, de porumb si altele au un risc in plus pentru faptul ca sunt modificate genetic si contaminate cu glifosfat.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…