revista

Cerealele germinate

Cerealele germinate

Cerealele germinate au facut parte din terapia naturista din vremuri imemoriale. Ele sunt privite si acum ca leacuri ale renasterii organismului, ale revitalizarii sale. Pe buna dreptate, desigur. Pentru ca, prin germinare, in urma unui proces inca insuficient cunoscut, sporeste uimitor de mult continutul substantelor active din cereale. De pilda, daca un bob de grau neincoltit are in compozitie aproximativ 423 mg de fosfor, 133 mg de magneziu si 45 mg de calciu, acelasi bob dupa germinare contine de 2.2 ori mai mult fosfor, de 2.6 ori mai mult magneziu si de 1.6 ori mai mult calciu.

Pentru preparare se spala mai intai cerealele si se pun la inmuiat timp de aproximativ 24 de ore, intr-un vas cu apa calda. Se scot apoi, se clatesc, se asaza pe un platou de faianta, sticla, lemn sau lut (in nici un caz metal) si se acopera cu o bucata de tifon umeda. Vom avea grija sa umezim zilnic tifonul, pentru a mentine umiditatea necesara incoltirii. Cand germenul ajunge la 1-2 milimetrii ( in general dupa 3-4 zile vara si 5-6 zile iarna) cerealele se pot consuma.

Sa retinem ca cerealele incoltite nu se pastreaza. Vom prepara deci zilnic cantitatea necesara pentru consum. In acest scop vom pune 3-5 platouri cu cereale inmuiate la germinat, la interval de 24 de ore unul de altul, pentru a avea zilnic cantitatea necesara tratamentului.

GRAUL

Graul germinat este un adevarat ou vegetal. El contine aproape toate elementele necesare bunei functionari a organismului : amidon, minerale, lecitina, vitamine, enzime, proteine, acizi nucleici, fibre, glucide, lipide.

Este indicat, indeosebi, in demineralizari, anemie, astenie fizica si intelectuala, hipotensiune arteriala, rahitism, tuberculoza, sarcina, alaptare, insuficienta tiroidiana si paratiroidiana, impotenta sexuala, fragiditate, colite, balonari, constipatie, nevroze, boli metabolice (obezitate, dislipidemie, diabet zaharat etc.) boli hepatice (steatoza hepatica, ciroza, hepatite, etc.), intoxicatii diverse, tumori benigne si unele forme de cancer (de colon, de stomac, al uterului si al prostatei).

Contraindicatii: hipertensiune arteriala marcata.

Se administraza la adulti 4-6 linguri, iar la copii 2-3 linguri de boabe incoltite crude, de 3 ori pe zi, la mesele principale, timp de 1-3 saptamani. Poate fi folosit si fiert in apa sau lapte, consumandu-se atat boabele cat si zeama.

PORUMBUL

Si porumbul germinat este o sursa importanta de substante active. El contine, indeosebi, vitamine (B si E), lecitina, minerale (calciu, fosfor, fier, etc.), proteine, acizi nucleici, fibre, enzime, glucide si lipide.
Ca actiune terapeutica, porumbul germinat, ca de altfel si cel negerminat, se opune cresterii colesterolului in sange, regleaza secretiile tiroidei si asigura buna functionare a organelor genitale.
Este indicat in ateroscleroza, avitaminoze, nevroze, obezitate, displidemii, constipatii, intoxicatii, afectiuni ale aparatului respirator si tulburari sexuale.
Se administreaza la fel ca graul germinat.

ORZUL

Orzul incoltit, ca de altfel si cel neincoltit, contine in principal hordelina (un alcaloid cu proprietati tonice pentru sistemul nervos), maltina (o enzima), acizi nucleici, fibre, amidon si minerale (fosfor, calciu, fier, potasiu si magneziu).
Are o actiune terapeutica emolienta, stimulenta a sistemului nervos, tonicardiaca, favorizanta a secretiei biliare, astringenta si vasoconstrictoare.

Este indicat intern, in afectiuni pulmonare (tuberculoza, emfizem pulmonar, cancer pulmonar, etc.), demineralizari, afectiuni digestive (colita, enterite, enterocolite, dizenterie, etc.), afectiuni urinare si renale (cistite, uretrite, pielite, etc.), atonie gastrica si intestinala, hipotensiune arteriala si insuficienta cardiaca. Extern, se foloseste in unele afectiuni dermatologice (contuzii, entorse, intepaturi, plagi infectate, etc.).

Contraindicatii: hipertensiune arteriala.

Se administreaza, in uz intern, 1-3 lingurite de tinctura 10% de 3 ori pe zi, cu 20-30 de minute inaintea meselor principale. Se poate consuma si fiert in apa sau lapte, dupa aceleasi reguli ca graul germinat. In uz extern, se aplica sub forma de cataplasme din boabe fierte si strivite.

OVAZUL

Ovazul germinat si cel negerminat contin, mai ales, minerale (potasiu, calciu, iod, magneziu, fosfor, sodiu si fier), hidrati de carbon, lecitina, acizi nucleici, fibre, enzime, un hormon asemanator foliculinei si vitamine (B, D si PP).

Actiunea terapeutica a ovazului germinat, cat si a celui negerminat se bazeaza pe proprietatile sale diuretice, hipogliceminante, antiazotemice (reduce acidul uric si ureea din sange), antiastmatice si stimulente ale functiei sexuale feminine.

Este indicat in astenie fizica si intelectuala, insuficienta tiroidiana si paratiroidiana, azotemie, diabet zaharat, afectiuni renale, astm bronsic, frigiditate, sterilitate feminina si nevroze.

Se administreaza 1-3 lingurite de tinctura 10% de 3 ori pe zi, cu 20-30 de minute inaintea meselor principale. Se poate folosi si fiert in apa sau lapte dupa aceleasi reguli ca la graul germinat.

Pe timpul curei cu cereale germinate este recomandat sa fie eliminate din alimentatie grasimile animaliere, carnea animaliera, ouale, branzeturile fermentate si conservele. Se vor consuma mai mult ca de obicei sucuri de fructe si legume si ceaiuri medicinale.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4341 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…