Humusul este pasta de naut cu ulei de masline si diferite condimente – o sursa de proteine vegetale foarte buna si sanatoasa. Acum s-a demonstrat, consumul acestui fel de mancare al Orientului Mijlociu e responsabil si de o talie subtiata!
Acum cativa ani, nici nu stiam ce inseamna hummus, deci nici vorba de a-l consuma regulat. Acum insa, parca preia atentia in raioanele alimetnare. Iata si de ce: persoanele care mananca pasta de naut sunt mai slabi si au talia subtiata.
Cercetatorii vorbesc despre faptul ca nautul si pasta de naut ajuta consumatorii – in special femeile – sa ia cu 52% mai multe fibre, cu 13% mai multe grasimi polinesaturate si cu 20% mai putine zaharuri, decat cei care nu le consuma. In plus, fanii humusului sunt mai sanatosi decat ceilalti, urmand si o dieta cu mai multe fructe, legume verzi si cereale integrale.
Astfel, pasionatii de humus au talia mai mica cu 8 procente, spun studiile. In plus, si greutatea este mai mica, desi nu consuma mai putine calorii per total.
De ce e atat de bun humusul? In primul rand, este bogat in carbohidrati care se digera greu si care confera senzatia de satietate, la fel ca si aportul de fibre - bune pentru un tranzit intestinal optim. Deci este o gstare perfecta! Alege-l intotdeauna pe cel cu ulei de masline si condimente naturale.
- Nautul nu contine colesterol sau grasimi saturate, in schimb contine proteine multe de origine vegetala
- Consumul de naut previne formarea colesterolului si depunerea lui pe vasele de sange, dar corecteaza si glicemia.
- Uleiul de masline contine si el acizi grasi Omega-3
- Humusul contine si acid folic, fier, vitamina B6, mangan si cupru si aminoacizi.