revista

Masturbarea

Masturbarea

Desi este adesea tratata ca un subiect tabu, masturbarea este absolut normala si extrem de des intalnita. Sexologii explica de ce este important sa stii cum sa iti faci placere singur astfel incat sexul cu partenerul tau sa fie cat mai satisfacator.

Mesajele negative

Cand ai fost copil, probabil ca ti-ai cercetat corpul ca sa afli unde incepe si unde se termina, si ce iti face placere. De obicei, acest tip de experiment implica si masturbarea, dar in acest moment copiii primesc un mesaj incurcat din partea parintilor. Ei nu sunt incurajati sa se atinga, sunt plesniti peste maini, lucru care le lasa impresia ca a se cerceta din punct de vedere sexual este complet gresit.

Asta insa, nu-i impiedica pe copii sa faca acest lucru, dar ii determina pe baieti sa se masturbeze in mare graba si pe ascuns ca sa nu fie prinsi ceea ce poate cauza mai tarziu ejacularea precoce. Fetele cresc cu sentimentul ca nu ar trebui niciodata sa recunoasca faptul ca se masturbeaza, sa nu mai vorbim de a face acest lucru in fata unui partener.

De-a lungul secolelor multe povesti au fost inventate in jurul acestui subiect. Oamenilor li s-a spus ca o sa le creasca par pe palme, ca “adevaratul” sex va deveni nesatisfacator si ca acest lucru este doar pentru cei tristi si disperati. Niciuna dintre aceste povesti nu este adevarata, dar rezultatul global al acestor mesaje negative in jurul subiectului este ca masturbarea este privita ca o activitate trista pentru oameni disperati si despre care nu ar trebui sa vorbim si nu ar trebui pretuita.

Feluri diferite de atingere

Masturbarea poate fi cu atat mai satisfacatoare cu cat variezi felurile in care te atingi. Gaseste un moment in care esti singur, relexat si comod, intinde-te pe spate si plimba-ti mainile peste corp. Poti incerca mangaieri, dezmierdari, ciupituri, piscaturi si frecari usoare.

Nimeni nu s-a nascut stiind cum raspunde corpul lui sau al altcuiva la stimularea sexuala. Trebuie invatat din experienta si greseli. Si cum fiecare om este diferit de celalalt, singura modalitate de a afla cum sa-i faci placere partenerului tau este sa inveti de la el. De asemenea, pentru adultii implicati in relatii fericite, este un lucru obisnuit si normal sa-si provoace placere unul altuia din cand in cand.

Nu te grabi

Concentreaza-te pe zonele care te excita in mod special, dar incearca sa nu stimulezi doar cele mai evidente parti. Cel mai convenabil ar fi sa-ti provoci orgasmul atingandu-ti penisul sau clitorisul, dar ar fi mult mai excitant si climaxul tau va fi mult mai mare daca ti-ai explora corpul cat mai mult posibil.

Incearca asta

Masturbarea poate fi si mai placuta daca iti provoci senzatii contrastante. Incearca sa te mangai incet cu:

•    mainile acoperite cu ulei sau crema
•    o pana
•    blana sintetica
•    o esarfa de matase
•    o perie pentru corp
•    un burete cu apa calda si apoi cu apa rece.

Impartaseste ceea ce ai descoperit

Dupa ce ai avut ocazia sa iti explorezi corpul si reactiile de unul singur, ai putea sa iei in calcul ideea de a le impartasi cu partenerul tau. Privindu-ti partenerul cum se satisface singur poate fi excitant dar  este si cea mai buna modalitate de a afla ceea ce va face placere fiecaruia dintre voi.

Masturbarea reciproca sau atingerea corpului prezinta o multime de avantaje. Este sigura, fara riscul unei sarcini sau a unei infectii. Sexul fara penetrare reduce si dorinta de a face sex cu penetrare. Daca nu ai erectie sau o  ai inaintea partenerului nu inseamna ca trebuie sa va opriti si sa nu mai faceti dragoste. Asadar, imbunatatindu-va deprinderea de a va masturba va poate aduce un mare beneficiu vietii sexuale.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4342 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

O viata sexuala sanatoasa: ce trebuie sa stii despre sexul anal

Cu toate ca pare un subiect tabu, in intimitatea de cuplu, multe…

Cum sa ajungi mai repede la orgasm

Drumul spre orgasm este lung si anevoios, dar tu te enervezi…

Fetisurile

Etica sau morala ne invata sa avem o viata sexuala ca la carte.…

Este sexul mai placut cand esti indragostit?

Exista oameni care prefera ca sexul sa faca parte dintr-o relatie…

Ghidul sexului protejat

Specialistii au sfaturi legate de cele mai bune metode practice,…

Orgasmul

Orgasmul este diferit de la o persoana la alta si incredibil…

Sunteti prea ocupati pentru a face sex?

Ocupati cu toate pretentiile vietii moderne, multor cupluri…

Punctul G

Punctul G a fost mereu un lucru controversat – unele femei…

Puterea fanteziilor

Fanteziile sexule sunt o modalitate de a intari relatiile si…

Ghidul sexului placut

Este posibil ca odata cu trecerea timpului sa devina rutina…