revista

Punctul G

Punctul G

Punctul G a fost mereu un lucru controversat – unele femei il considera esential pentru orgasm, in timp ce dupa parerea altora este inexistent. Sexologii au cautat o modalitate sa-l gaseasca, sa-i gaseasca o intrebuintare si sa afle de ce nu conteaza daca va lipseste.

Unde este?

Daca aveti unul (si este un mare “daca”) acesta este la o distanta de 2.5cm pana la 5cm in interiorul vaginului pe peretele din fata. Se poate simti cu ajutorul degetului. Daca nu sunteti excitata din punct de vedere sexual se poate sa nu fie mai mare decat un bob de mazare, dar pe masura ce va excitati poate sa ajunga la dimensiunea a doua boabe de mazare.

De fapt, seamana mai mult cu o zona decat cu un punct. Daca doriti sa cercetati si sa aflati daca aveti unul/una, cautati o zona aspra, care seamana mai degraba cu coaja unei nuci decat cu cu restul peretelui vaginal care este neted si matasos.

 Care punct?

•    Initial cunoscut ca Punctul Grafenberg, Punctul G a fost denumit dupa ginecologul Ernst Gräfenberg, care l-a descris prima data in 1944.
•    Cei care practicau sexul de tip tantric, vorbeau despre acest “punct sfant” de peste 1000 de ani.

Ce este acesta?

Pentru cele mai multe dintre femei acesta reprezinta o zona foarte sensibila si cu incarcatura erotica mare, care le provoaca ore de placere. Pentru altele reprezinta o particica noduroasa, care le provoaca o senzatie coplesitoare atunci cand este atinsa prea mult. Unele femei nu simt nimic in timp ce altele nici macar nu au un astfel de punct.

Exista multe teorii despre ce reprezinta, de fapt, punctul sau zona G. Una dintre perspective o prezinta   ca pe o zona de tesut prostatic asemanator cu prostata la barbati. Absenta cromozomului Y din dezvoltarea fetusului feminin, determina depozitarea celulelor in locuri asemanatoare si, iata – punctul G, complet asemanator cu sensibilitatea prostatei barbatilor.

Un alt expert este de acord cu teoria legata de prostata, dar o extinde spunanad ca acesta nu reprezinta singura cauza a sensibilitatii. El indica clitorisul si uretra ca fiind alte surse de placere, amandoua putand fi stimulate prin peretele frontal al vaginului. Asadar, exista zone erogene numeroase si ar trebui sa incetam sa cautam un punct G care nu exista si in loc de asta sa il numim “complexul excitarii peretelui anterior” – interesant!
 
Alti experti au descoperit recent o alta utilitate. In studiu, au demonstrat ca stimularea zonei in care se afla punctual G poate sa sporeasca durerea pana peste pragul de 47%. Daca stimularea este excitanta, pragul durerii depaseste 84% si in timpul orgasmului, uriasa valoare de 107%. Ipoteza este aceea ca aceasta zona sensibila si erogena este analgezicul natural pentru nasterea pe cale naturala.

Asa ca iata. Practic, nu stim sigur – este important sa aflati ce aveti si ce va place.

Ce putem face cu el

Odata ce ati stabilit daca aveti sau nu unul, trebuie sa descoperiti daca va provoaca placere sau mai degraba va jeneaza. De obicei, mangaierea este cea mai placut mod de stimulare.

Specialistii in materie de sex recomanda ca degetul aratator sa fie introdus in vagin pana aproape de cea de-a doua incheietura, si sa se practice o miscare de “vino aici” asupra peretelui frontal al vaginului. Va trebui sa experimentati atingerea prin apasare si durata pentru a afla ceea ce va face sa va simtiti cel mai bine. Este important ca mai intai sa fiti excitati din punct de vedere sexual si, de asemenea, trebuie luat in calcul si faptul ca multe femei sustin ca sensibilitatea lor variaza de-a lungul unei luni.

In timpul stimularii, s-ar putea ca prima senzatie sa fie aceea de a merge la toaleta, probabil din cauza ca punctul G este pe peretele frontal si vezica urinara este apasata. Puteti sa verificati acest lucru golind mai intai vezica urinara. Primele incercari s-ar putea sa vi se para ciudate, dar multe femei sunt de parere ca se merita sa perseverati.

Fiti constiente de existenta lui in timpul actului sexual

In functie de marimea si de pozitia lui, punctul G poate sau nu sa simta stimularea in timpul actului sexual. Voi sunteti in masura sa simtiti acest lucru daca aveti pelvisul ridicat.

O alta pozitie cunoscuta este cea care permite penetrarea din spate. Trebuie sa experimentati.

Ejacularea la femei

Unele femei sustin ca ejaculeaza atunci cand punctul G le este stimulat. Studiile au aratat ca aproximativ 10% dintre femei elimina intre 9ml si 900 ml de lichid din uretra cand sunt excitate sau au orgasm. Un grup de oameni de stiinta au examinat acest lichid ejaculat si au descoperit enzime specifice prostatei, intarind teoria conform careia punctual G este echivalentul prostatei.

Totusi, un alt grup de oameni de stiinta au examinat lichidul si au spus ca seamana foarte mult cu urina. Ultimele pareri sustin ca lichidul este o forma modificata a urinei care si-a schimbat compozitia datorita excitarii sexuale. Studiile continua.

Un ultim cuvant despre acest subiect

Retineti, cu totii suntem fiinte unice. Este posibil sa aveti sau nu un punct G. Daca doriti sa cercetati o puteti face fara nici o grija. Nu-l transformati in Sfantul Graal, exista foarte multe posibilitati sa va bucurati de sexualitatea voastra, iar punctual G este doar una dintre ele.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4337 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

O viata sexuala sanatoasa: ce trebuie sa stii despre sexul anal

Cu toate ca pare un subiect tabu, in intimitatea de cuplu, multe…

Cum sa ajungi mai repede la orgasm

Drumul spre orgasm este lung si anevoios, dar tu te enervezi…

Fetisurile

Etica sau morala ne invata sa avem o viata sexuala ca la carte.…

Masturbarea

Desi este adesea tratata ca un subiect tabu, masturbarea este…

Este sexul mai placut cand esti indragostit?

Exista oameni care prefera ca sexul sa faca parte dintr-o relatie…

Ghidul sexului protejat

Specialistii au sfaturi legate de cele mai bune metode practice,…

Orgasmul

Orgasmul este diferit de la o persoana la alta si incredibil…

Sunteti prea ocupati pentru a face sex?

Ocupati cu toate pretentiile vietii moderne, multor cupluri…

Puterea fanteziilor

Fanteziile sexule sunt o modalitate de a intari relatiile si…

Ghidul sexului placut

Este posibil ca odata cu trecerea timpului sa devina rutina…