revista

Puterea fanteziilor

Puterea fanteziilor

Fanteziile sexule sunt o modalitate de a intari relatiile si de a spori intimitatea sau sunt ultima resursa a celor singuri si disperati. Sexologii studiaza de ce oamenilor le place sa aiba fantezii si care sunt cele mai sigure modalitati de explorare a  acestor dorinte.

Ce sunt fanteziile sexuale?

Fanteziile sunt visele cu ochii deschisi. Viziuni imaginare. Speculatii ciudate. Ganduri inspirate din dorinte. Fiecare om are fantezii la un anumit nivel. Daca ti-ai imaginat vreodata ce ai face daca ai castiga la loterie, ai utilizat fantezia.

Fantezia e o parte fundamentala din viata oamenilor. Imaginatia activa la copii este considerata ca fiind un lucru sanatos (priveste-i jucandu-se si vei observa ca sunt pierduti in lumea lor), dar pentru adulti este un lucru la care trebuie sa renunte. Oricum, cei mai multi oameni niciodata nu o fac. Chiar daca reusim sa stapanim imaginatia in timpul zilei, toate pasiunile din subconstient ies la iveala in timpul somnului.

Sa intelegem fanteziile

Asa cum se intampla cu orice altceva, in ceea ce priveste fanteziile sexuale, nivelul gustului personal este foarte ridicat. Dar multi oameni nu se simt confortabil cu propriile lor fantezii, temandu-se sa nu para ciudati daca ii atrag lucruri care pentru pentru cei din jur par inacceptabile.

Fanteziile sexuale pot reda un aspect din subconstientul nostru. De exemplu, fanteziile despre un comportament supus si pasiv pot fi puse in legatura cu dorinta de a experimenta o excitare sexuala mai mare fara asumarea responsabilitatii personale.

Fanteziile se intalnesc in legatura cu lucruri pe care nu le-am putea face niciodata in viata reala, precum a face sex intr-un loc public sau cu o anume persoana. Si, cateodata, ne excita tocmai pentru ca nu sunt reale.

Fanteziile despre alti oameni

Unii oameni sunt ingrijorati de faptul ca avand fantezii despre altcineva decat partenerul lor poate fi considerat un act de tradare, care evidentiaza dorinta de a fi infidel sau faptul ca nu mai sunt excitati doar de partenerul lor.

De fapt, acest lucru se intampla foarte rar. Dovezile arata ca cei mai multi dintre oamenii care au fantezii sunt implicati in relatii fericite, bazate pe dargoste si incredere. In acest context, cu ajutorul mintii pot fi explorate locuri fata de care corpul nu are nicio intentie.

Avantajele fanteziei

De obice, sexul porneste de le creier. Asadar, o imaginatie activa poate arata ca esti pregatit pentru sex inainte sa se fi intamplat ceva fizic. Prin urmare, dorinta creste si excitarea este mai rapida.

Exista oameni care sunt de parere ca fanteziile improspateaza o relatie sexuala de lunga durata. Asta ajuta in mod special daca partenerul tau nu este atat de indraznet din punct de vedere sexual precum esti tu.

In schimb, daca vi se pare jenant sa faceti experiente in pat, fantezia va ofera ocazia sa lasati cale libera imaginatiei  si sa interpretati roluri. Va puteti folosi de acest lucru ca de o metoda de antrenament pentru a va consolida increderea inainte de a aduce ceva nou.

In terapia sexuala, fantezia este adesea utilizata pentru a alunga gandurile negative. Daca in timpul intalnirilor sexuale observati ca mintea va zboara la imagini si ganduri inutile, fantezia va poate ajuta sa va  concentrati din nou asupra placerii sexuale.

Invata sa ai fantezii

Daca observati ca nu va este usor sa aveti fantezii sexuale, puteti sa invatati acest lucru.  Erotica va poate ajuta, mergeti la librarii unde se gasesc carti erotice si arta. De asemenea, exista multe reviste care pot sa satisfaca gustul oricui. Si la magazine se pot gasi diverse filme , de la cele romantice pana la cele de actiune si cele porno.

Afla ce te excita. Apoi cu ajutorul metodelor de relaxare, intinde-te pe spate si permite-i mintii sa construiasca ceea ce iti place mai mult.

Printre cele mai obisnuite fantezii ale barbatilor se numara:

•    Sa faca sex cu partenera
•    Sa faca si sa li se faca sex oral
•    Sa faca sex cu mai  multe persone
•    Sa domine
•    Sa fie supusi si pasivi
•    Sa retraiasca o experienta anterioara
•    Sa-i priveasca pe altii cum fac dragoste
•    Sa incerce pozitii noi


Printre cele mai obisnuite fantezii ale femeilor se numara:

•    Sa faca sex cu partenerul
•    Sa faca si sa li se faca sex oral
•    Sa faca sex cu un partener nou
•    Locatiile romantice si exotice
•    Sa fac ceva interzis
•    Sa fie supuse
•    Sa retraiasca o experienta anterioara
•    Sa fie considerate irezistibile
•    Sa incerce pozitii noi

Precautii in ceea ce priveste impartasirea fanteziilor

Desi unele cupluri considera faptul ca si-au impartasit si au pus in practica fanteziile le-a sporit increderea, alte cupluri nu sunt de aceeasi parere.

Fanteziile sunt lucruri foarte personale. Exista riscuri in ceea ce priveste divulgarea lor, in special, fata de cineva la care tii. Gandeste-te cum te vei decurca daca nu o sa-I placa fantezia ta sau daca incercati sa o puneti in practica si pur si simplu nu va iese.

Desi va poate oferi senzatia de eliberare poate fi riscant sa va impartasiti fanteziile. Mai intai vorbiti cu partenerul in general despre aceasta tema, apoi apropiati-va de subiect cu atentie.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

O viata sexuala sanatoasa: ce trebuie sa stii despre sexul anal

Cu toate ca pare un subiect tabu, in intimitatea de cuplu, multe…

Cum sa ajungi mai repede la orgasm

Drumul spre orgasm este lung si anevoios, dar tu te enervezi…

Fetisurile

Etica sau morala ne invata sa avem o viata sexuala ca la carte.…

Masturbarea

Desi este adesea tratata ca un subiect tabu, masturbarea este…

Este sexul mai placut cand esti indragostit?

Exista oameni care prefera ca sexul sa faca parte dintr-o relatie…

Ghidul sexului protejat

Specialistii au sfaturi legate de cele mai bune metode practice,…

Orgasmul

Orgasmul este diferit de la o persoana la alta si incredibil…

Sunteti prea ocupati pentru a face sex?

Ocupati cu toate pretentiile vietii moderne, multor cupluri…

Punctul G

Punctul G a fost mereu un lucru controversat – unele femei…

Ghidul sexului placut

Este posibil ca odata cu trecerea timpului sa devina rutina…