revista

Orgasmul

Orgasmul

Orgasmul este diferit de la o persoana la alta si incredibil de greu de definit. Sexologii explica factorii fizici si psihici care sunt implicati atat la femei cat si la barbati, de ce este mai importanta calitatea decat cantitatea, si de ce simularea este o pierdere de timp.

Ce este orgasmul?

In anul 1953 un terapeut cunoscut a definit orgasmul ca fiind “o descarcare exploziva de tensiune neuromusculara”. Mai exista si alte definitii, dar cuvantul “tensiune” apare in cele mai multe dintre ele. Asta sugereaza faptul ca atunci cand facem sex ne excitam in mod intentionat doar ca sa putem simti placerea intoarcerii la normal.  Ciudat, nu?!

Ce se intampla in corp?

Detaliile tehnice care provoaca aceasta tensiune sunt uimitoare.

•    Inima va bate mai repede, iar respiratia devine sacadata si nu va mai ajuta sa va relaxati muschii.
•    Hormonii, precum endorfina si oxitocina, sunt pulsati in creier si in corp, inducand senzatia de placere.
•    Sangele  este pompat catre organele genitale pentru a crea tensiunea care in cele din urma va declansa reflexul pudental (spasm muscular al organelor genitale)
•    Acest reflex va duce la contractia muschilor pelvisului de 5 pana la 15 ori intr-un interval de 0.8 secunde. Dupa cum stiti, acesta este orgasmul.
•    Recent a fost descoperit un canal neuronal care explica de ce unii paraplegici sustin ca pot avea orgasm.

Ce nu este orgasmul   

Orgasmul nu ar trebui sa reprezinte niciodata obiectivul sexului. Puteti sa va simtiti bine alaturi de partener, sa fiti excitati, senzuali, intimi, si iubitori si sa nu aveti orgasm. Da, este distractiv, dar acesta nu ar trebui sa reprezinte obiectivul dumneavoastra principal, doar daca nu incercati sa ramaneti insarcinate.

Nu puteti sa obligati pe cineva sa aiba orgasm. Ceea ce puteti face, pe langa stimularea fizica a partenerului este sa le creati senzatia un mediu sigur, confortabil si incarcat de afectiune, un mediu in care ar putea sa aiba orgasm.

Orgasmul nu se limiteaza doar la organele genitale, exista oameni care pot avea orgasm fara ca organele genitale sa le fie atinse. Unii descriu aceasta senzatie ca o “furnicatura”, pentru altii senzatia le cuprinde intregul corp.

Orgasmul simulat

De ce oamenii – barbati si femei -  simuleaza orgasmul? Poate pentru ca avem tendinta de a vedea in orgasm un semnal de incetare a actului sexual. Daca, dintr-un anumit motiv, mintea sau corpul dumneavoastra nu isi imagineaza un orgasm si totusi sa vi se fi intamplat acest lucru mereu.

Cei mai multi dintre cei care simuleaza orgasmul o fac pentru a le provoca placere partenerului. Ei cred ca partenerul va fi dezamagit daca nu o vor face. In loc sa va prefaceti, ati putea sa incercati sa aveti o relatie in care daca nu aveti chef sau simtiti ca ati perdut momentul, sa puteti sa recunoasteti cinstit.

Calitate nu cantitate

In societatea noastra avem tendinta sa facem tam-tam in legatura cu orgasmul. Cele mai multe dintre articolele despre imbunatatirea vietii sexuale se concentraza asupra orgasmului si asupra sporirii numarului de orgasme. Dar satisfactia sexuala nu se masoara in intensitatea orgasmului. Daca vreti orgasm, puteti sa vi-l provocati singuri. Daca doriti sa aveti o relatie satisfacatoare din punct de vedere sexual, aveti nevoie de mult mai mult.

In terapia psihosexuala, oamenilor li se vorbeste despre regula 2-6-2. La fiecare zece partide de sex, sunt sanse ca de doua ori sa fie fantastic si zguduitor, sa vi se para ca pamantul se misca, de sase ori s-ar putea sa va placa dar sa nu vi se para nimic deosebit, iar de doua ori sa simtiti ca nu a meritat osteneala.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

O viata sexuala sanatoasa: ce trebuie sa stii despre sexul anal

Cu toate ca pare un subiect tabu, in intimitatea de cuplu, multe…

Cum sa ajungi mai repede la orgasm

Drumul spre orgasm este lung si anevoios, dar tu te enervezi…

Fetisurile

Etica sau morala ne invata sa avem o viata sexuala ca la carte.…

Masturbarea

Desi este adesea tratata ca un subiect tabu, masturbarea este…

Este sexul mai placut cand esti indragostit?

Exista oameni care prefera ca sexul sa faca parte dintr-o relatie…

Ghidul sexului protejat

Specialistii au sfaturi legate de cele mai bune metode practice,…

Sunteti prea ocupati pentru a face sex?

Ocupati cu toate pretentiile vietii moderne, multor cupluri…

Punctul G

Punctul G a fost mereu un lucru controversat – unele femei…

Puterea fanteziilor

Fanteziile sexule sunt o modalitate de a intari relatiile si…

Ghidul sexului placut

Este posibil ca odata cu trecerea timpului sa devina rutina…