Peștele este o sursă bună de proteine și, spre deosebite de produsele din care grase, acesta este slab în grăsimi saturate. Atuul cărnii de pește este că e o sursă excelentă de acizi grași Omega-3. Acești acizi ajută inima, deci sunt recomandați pentru problemele cardiovasculare sau pentru cei care sunt supuși acestui risc.
Acizii grași Omega-3 se regăsesc și la anumite nuci, pentru că uleiuul de pește face parte din familia de acizi grași esențiali Omega-3. Ei scad riscul aritmiei (bătăile anormale ale inimii), care poate duce la o moarte subită. Omega-3 scad și nivelul trigliceridelor, încetinesc creșterea plăcii aterosclerotice, scad ușor presiunea arterială. Se recomandă în general, consumul a cel puțin două porții pe săptămână de pește bogat în Omega-3. Peștii grași precum somonul, heringul, sardinele, tonul, scrumbia, păstrăvul, sunt bogați în acizii grași Omega-3.
Beneficiile uimitoare ale uleiului de pește bogat în Omega-3.
Acizii grași din uleiul de pește sunt grăsimi bune, vitale pentru starea unei persoane. Deși acești acizi sunt buni pentru sănătatea umană, corpul nu e capabil să și-i sintetizeze. De aceea sunt necesare consumul de pește bogat în aceștia sau suplimente naturale.
De exemplu, consumul zilnic de pește reduce substanțial colesterolul și mai ales, riscul bolilor cardiovasculare, a infarctului. Scade nivelul de trigliceride, corectează aritmia, tratează ateroscleroza și ne ferește de cheagurile de sânge numite tromboze. Sunt cele mai importante beneficii ale uleiului de pește bogat în acizi grași Omega-3!
Creșterea consumului de acizi grași de Omega-3 este recomandată prin consumul de alimente bogate în aceștia. Totuși, aceia cu boli arteriale e posibil să nu asimileze destui acizi Omega-3 doar prin dietă.
Aceste persoane trebuie să consulte un doctor privind suplimentele. La fel și persoanele cu trigliceridele ridicate. Pacienții care iau mai mult de 3 grame de acizi grași Omga-3 sub formă de capsule trebuie să consulte și un specialist, pentru că dozele mari pot duce la sângerări excesive la unele persoane.
Ce nu se știa despre beneficiile uleiului de pește.
Multe persoane cunosc doar câteva dintre beneficiile acizilor grași Omega-3. Aceste uleiuri sunt supranumite ”miracolul secolului 21”, ceretătorii arătând că poate preveni bolile de inimă, menține presiunea sângelui și colesterolul la nivelul potrivit, dar anulează aproape imediat durerile de încheieturi, migrenele, depresia, bolile autoimune și multe alte probleme. În plus, ajută la dezvoltarea creierului și la funcționarea memoriei.
Atenție!Unele tipuri de pește pot conține un nivel înalt de mercur, bifenoli și contaminanți din mediu. Cele mai ridicate procente dintre acestea se găsesc la peștii bătrâni, mari, predatori sau mamiferele marine.
Beneficiile și riscurile consumului de pește variază de la persoană la persoană. Copiii și gravidele sunt sfătuiți să nu consume pește care poate fi bogat în mercur – rechin, peștele-spadă; să mănânce două porții medii pe săptămână din diferite tipuri de carne de pește precum tonul. Consumul variat de pește este cel mai recomandat.