revista

Proprietatile ginsengului

Proprietatile ginsengului

Ginsengul se regăsește sub două forme: panax ginseng – ginsengul chinezesc, coreean sau asiatic, și panax quinquefolius – ginsengul american, canadian. Potrivit medicinei chinezești, fiecare tip de ginseng are proprietăți medicinale vindecătoare unice. Cel american are proprietăți mai ”răcoritoare”, făcându-l util pentru febră și probleme ale tractului respirator. Cel asiatic are proprietăți ”calde”, ajutând în îmbunătățirea circulației.

Compușii activi din ginseng se crede că seamănă cu steroizii și se numesc ginsenoizi. Cuvântul panax vine din cuvântul grecesc care înseamnă ”vinedecă totul”. În multe regiuni din Asia,  ginsengul este consumat ca un revitalizant pentru întregul corp. Acest lucru se datorează rădăcinii sale, care seamănă cu corpul uman, pare-se.

Ginsengul se cunoaște ca fiind un adaptogen, care înseamnă că el crelte rezistența la stresul biologic, fizic și chimic și reface energia și vitalitatea generală.

Funcția imună, ajutor în diabet, în disfuncții erectile.

Un studiu a examinat 323 de oameni care au avut cel puțin două răceli în anul anterior. Participanții au luat câte două capsule pe zi de ginseng american sau un placebo timp de 4 luni. Numărul de răceli per persoană a fost mai mic în grupul cu ginseng decât în cel cu placebo.

Într-un alt studiu, ginsengul panax în doze de 100-200 mg a fost consumat de 36 de oameni diagnosticați cu diabet fără dependență de insulină. După 8 săptămâni, au fost îmbunătățiri în accelerarea nivelului de glucoză din sânge, în  starea de spirit, în performanțele psihofizice. Doza de 200 mg a ajutat și în nivelul de hemoglobină.

Într-un studiu care a cercetat 90 de bărbați cu disfuncții erectile, 60% dintre participanți au sesizat îmbunătățiri în simptomele lor comparativ cu cei 30% dintre cei care foloseau placebo. Spre desoebire de medicamente, ginsengul pentru disfuncții erectile este folositor când este luat în mod regulat.

În privința dozajului, unii specialiști în remedii naturiste recomandă folosirea ginsengului nu mai mult de 3 săptămâni odată, urmată de o pauză de una-două săptămâni. Femeile însărcinate sau care au grijă de copii trebuie să evite ginsengul. Persoanele cu fibrom uterin, cancer la sân, de ovare, de uter sau prostată trebuie să evite ginsengul panax pentru că poate avea efecte estrogenice. Acesta poate scădea numărul bătăilor inimii, deci nu trebuie folosit de persoanele cu boli de inimă decât sub supraveghere.

Ginsengul poate scădea și nivelul de zahăr din sânge, deci nu trebuie luat de oamenii cu diabet fără recomandare. Ginsengul poate înrăutăți și insomnia. Efectele adverse ale ginsengului mai pot fi nervozitatea, agitația, insomnia, diaree, dureri de cap, palpitații.

In general, ginsengul  se consumă oral ca adaptogen, ca afrodisiac, în tratamentul diabetului de tip 2, cât și în disfuncțiile sexuale la bărbați. Acest ingredient se poate regăsi și în băuturile energizante, cât și în ceaiuri, însă este prezent în doze prea mici pentru a avea eefect medicinal. Se mai poate găsi și în produse cosmetice, dar fără rezultate dovedite clinic. Deși rădăcina este cea mai valorificată parte, frunzele conțin cea mai mare parte de ginsenocide – compușii activi din specia panax.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4341 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

5 moduri in care schimbul de mesaje pe telefon iti face rau

Bineinteles ca ne referim la timpul enorm petrecut cu privirea…

Despartirea de cea mai buna prietena: cum te impaci cu situatia?

Indiferent de cum o percep cei din jur, despartirea de cel mai…

Motivele reale pentru care unii parinti aleg sa nu-si vaccineze copiii

Cum se vede si la noi in tara, din ce in ce mai multi parinti…

10 lucruri pe care le-au invatat 10 femei dupa o despartire

Cum se spune, unele dintre cele mai importante si marete lectii…

10 sfaturi ca sa dormi bine cu partenerul tau

E destul de greu si asa sa ai parte de un somn odihnitor de…

De ce e important sa faci timp pentru cina de familie

Te-ai obisnuit sa mananci pe fuga? Cursuri, seminarii, intalniri,…

Asigura-i copilului tau o imagine buna despre el!

Este foarte greu, cu trecerea timpului, mai ales spre adolescenta,…