revista

Proprietatile quinoa

Proprietatile quinoa

Deși nu este un aliment obișnuit, quinoa sunt semințe bogate în amino acizi, proteine, care ar o textură ușor crocantă, cremoasă și pufoasă cu o aromă apropiată de cea a nucilor, atunci  când sunt coapte. Quinoa este disponibilă în magazinele Remediu.ro.

Adesea considerată o cereală, quinoa este de fapt, o legumă relativ cu frunze verzi, precum spanacul și sfecla mangold. Este o ”cereală” veche redescoperită, odată numită ”aurul Incașilor”și se pronunță ”chinua”. În Peru, Chile și Bolivia, quinoa este o plantă Chenpodium acum larg cultivată pentru semințele sale nutritive, asemănându-se cu orezul. Numele vine de la ”chen” (gâscă) și pous (picior), pentru că frunzele plantei seamănă cu laba gâștei.

Semințele sunt folosite în diferite supe și în pâine, iar fermentate, fac parte din rețeta unei băuturi asemănătoare berii. Un decoct îndulcit al acestui fruct este folosit medicinal, ca aplicație pentru răni și vânătăi. Quinoa se folosește ca grână și este un substitut al cerealelor datorită caracteristicilor sale pentru gătit. Semințele se coc în 15 minute, dar se  consumă și crude.

Boabele de quinoa sunt de culoare crem spre tonuri de roz, maro spre tonuri de roșu, uneori neagra, depinde de varietate. Sunt peste 120 de specii de quinoa, dar doar trei sunt cultivate: una cu semințe foarte pale, numite varietatea albă sau dulce: o varietate roșu închis, fructată, numită quinoa roșie; și quinoa neagră. Semințele sunt plate, cu o formă ovală. Quinoa are o caracteristică foarte încântătoare și unică: când se coace, germenele exterior din jurul fiecărei boabe se încolăcește și formează o coadă spiralată albă, care se atașează. În plus, frunzele plantei quinoa sunt plăcute precum spanacul. O salată din frunze de quinoa sunt în general mai nutritive decât majoritatea salatelor verzi.

Proprietăți generale. Proteine, calciu, fier, vitamina B și E, aminoacizi. 

Semințele de quinoa sunt bogate în mangan, magneziu, cupru și fosfor – în stare negătită; proteine, calciu și fier, fiind și o sursă excelentă de vitamina E și câteva vitamine B. Conține o balanță aproape perfectă de 8 aminoacizi necesari pentru dezvoltarea țesuturilor umane. Quinoa este foarte bogată în lisină, cistină și acizi-metionină, regăsiți slab în alte grâne. Este un complement bun pentru legumele slabe în acești aminoacizi.

Proteina din quinoa se consideră a fi o proteină completă datorită prezenței a celor 8 aminoacizi esențiali. Quinoa are între 12-18% proteine și 100 de grame sunt complete pentru aportul de proteine pentru un copil. Conține și 6-7% grăsime, dar comparativ cu alte cereale, dar conține puțină sare și oferă fibre. De asemenea, quinoa conține și albumină, o proteină care se regăsește în albușul de ou, în serumul sângelui și în țesuturi animale sau vegetale. Semințele sunt lipsite de gluten care face din această cereală una aromată și nutritivă pentru cei care sunt sensibili la gluten.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…