Scoicile par a fi o delicatesa, nu? Ce-i drept, beneficiile fructelor de mare, in general, sunt atat de mari, incat merita sa fie consumate indiferent de pretul lor. Scoicile de consum – acea carne alba, cu aroma dulceaga, dinauntrul scoicilor propriu-zise este foarte bogata in minerale importante precum potasiu, seleniu si magneziu.
Beneficiile consumului de scoici:
Caracteristici si valori nutritionale pentru SCOICI
Portia: 100 grame
Calorii: 112
Calorii din grasimi: 13
Colesterol: 53 mg (18% din DZR)
Sodiu: 265 mg (11%)
Carbohidrati: 0g
Proteine: 23 g
Informatii calorice pentru SCOICI
Calorii
112
Din carbohidrati
6.6
Din grasimi
12.6
Din proteine
92.8
Din alcool
0
Carbohidrati:
Totali
Fibre dietetice
Amidon
Zaharuri
Grasimi si acizi grasi:
Grasimi totale
1.4 g (2%)
Saturate
0.1 g
Mononesaturate
Polinesaturate
0.5 g
Acizi grasi trans totali
-
Acizi grasi Omega 3
396 mg
Acizi grasi Omega 6
7.0
Proteine si aminoacizi:
Proteine: 23.2 g (46%)
Vitamine:
Vitamina A
100 UI (2%)
Vitamina C
Vitamina D
Vitamina E
1.5 mg (7%)
Vitamina K
0.2 mcg
Tiamina
0.1 mg (7%)
Riboflavina
0.1 mg (4%)
Niacina
1.3 mg (7%)
Vitamina B6
0.1 mg (5%)
Folati
12 mcg (3%)
Vitamina B12
1.3 mcg (22%)
Acid pantotenic
Colina
81 mg
Betaina
Minerale:
Calciu
115 mg (12%)
Fier
3 mg (17%)
Magneziu
55 mg (14%)
Fosfor
338 mg (34%)
Potasiu
476 mg (14%)
Sodiu
265 mg (11%)
Zinc
3 mg (20%)
Cupru
0.3 mg (15%)
Mangan
Seleniu
27.9mcg (40%)
Fluor