Fa-ti proviziile de toamna cu multa SFECLA ROSIE! Sfecla rosie este un aliment-minune: este bogata in antioxidanti care protejeaza ficatul impotriva oricaror toxine si s-a dovedit ca amelioreaza inflamatia in cazul pacientilor care sufera de cancer de prostata si fac chimioterapie.
De la bunicii nostri stim ca sfecla rosie este sanatoasa pentru a curata tenul de iritatii, ca potoleste crampele menstruale, ca trateaza chiar si anemia sau intoxicatia alimentara. Mai mult, ajuta mult in constipatie si tine la distanta cancerul. S-a constatat chiar ca aceasta leguma simpla poate trata guta si venele varicoase.
Pentru cei interesati de continutul de grasimi, sfecla rosie are cateva proprietati demne de mentionat: are zero grasimi trans si zero grasimi saturate. Slaba in calorii, iti satisface pofta de mancare si de dulciuri chiar, reusind sa iti confere si un nivel de energie extraordinar, datorita carbohidratilor continuti. Spre deosebire de alimentele bogate in carbohidrati, sfecla rosie energizeaza corpul pe o perioada mai lunga de timp, actionand ca un combustibil treptat pentru organism.
Ce contine sfecla rosie?
Pe langa vitamina B9 – acidul folic, necesar in producerea de noi celule, sfecla este adesea recomandata pentru femeile insarcinate sau pentru orice persoana aflata in convalescenta. Desi multi apeleaza la suplimente naturiste de acid folic, consumul acestei radacinoase este tot ce ai nevoie si chiar mai mult: vitamine, nutrienti necesari circulatiei sangvine.
Studiile au aratat chiar ca sfecla este cel mai bun paznic impotriva cancerului de orice tip, dar in special in cazul cancerului de colon. In plus, ofera si protectie impotriva bolilor de inima. Ce iti poti dori mai mult de la o leguma accesibila si usor de inclus in alimentatia ta? Sfeclele rosii se pot cumpara in tot timpul anului, de aceea te vei bucura de prospetimea lor in permanenta. Le poti gati in orice fel: sub forma de suc, coapte, crude, fierte sau coapte.
Totusi, sucul de sfecla rosie este foarte puternic, astfel ca te poate...ameti, precum alcoolul. De aceea, se recomanda combinat cu suc de morcovi sau de mere pentru o forma mai usoara.
Terapie anti-cancer cu sfecla rosie
Unii doctori promoveaza terapia cu sfecla pentru a ajuta oamenii sa scape de tumori si de bolile de sange precum leucemia. Betacianina este pigmentul care confera acea culoare puternica si vie, responsabila de lupta contra cancerului. Daca ai nevoie de detoxifiere, apeleaza la sfecla – curata sangele si colonul, intarind in acelasi timp functiile ficatului si a vezicii. Daca doresti o reteta mai ampla pentru sfecla rosie, poti cauta rapid si usor in miile de retete disponibile astazi in care sa alaturi si carne, alte legume sau sucuri naturale.