revista

Sofranul de India - un medicament natural

Sofranul de India - un medicament natural

Sofranul de India poate fi considerat unul din cele mai versatile condimente de pe planetă. Fie că esti familiar cu el sau nu, trebuie să-l fi mâncat măcar o dată pentru că este principalul ingredient din mustar si curry. Sofranul nu numai că le dă o aromă unică, dar este si responsabil de culoarea galbenă a mustarului.

Din acest motiv, sofranul de India este utilizat si pentru vopsitoriile textile. Pe lângă abilitătile de condiment culinar si agent colorant, el este folosit de sute de ani în medicina traditională pentru a trata anumite afectiuni medicale. Sofranul este cunoscut pentru efectul antiinflamator, iar cercetările stiintifice arată că se poate folosi pentru tratarea colesterolului ridicat, artritei reumatoide si scabiei.

Sofranul se culege din rădăcinile de Curcuma longa, plantă nativă din India. Rizomii plantei sunt fierti, uscati si transformati în pudră. În ultimii ani, lumea a început să înteleagă beneficiile sofranului – este un puternic antioxidant, neutralizând radicalii liberi din corpul uman, are potential în tratarea bolii Alzheimer si în alte forme de cancer. În plus, de secole este folosit ca remediu natural pentru infectiile vezicii si pentru diaree.

Principalul component al sofranului de India este curcumina, un puternic antioxidant. Când respirăm, celulele folosesc oxigenul si elimină radicalii liberi. Este un proces numit oxidare, doar că radicalii liberi sunt instabili si cer electroni pentru a se stabiliza. Acest proces duce la o reactie în lant care afectează organismul. Aici intervine curcumina. Împreună cu alti antioxidanti, neutralizează radicalii liberi.

În ceea ce priveste efectul antiinflamator al sofranului de India, acesta seamănă cu cel al aspirinei, oprind inflamatia, dar fără a afecta alte functii importante ale corpului. A fost folosit ani buni pentru a trata pacientii cu multe tipuri diferite de artrită. Printre celelalte proprietăti pozitive ale sofranului se numără si cele antiseptice si antibiotice. El se poate transforma într-o pastă pentru a fi aplicată local pe răni deschise sau alte afectiuni ale pielii, pentru a le vindeca, iar unii oameni îl folosesc pentru a trata acneea, eczemele sau psoriazisul. Unele cercetări spun nu numai că poate preveni cedarea inimii, dar poate repara si problemele cauzate de afectiunile inimii.

Curcumina din sofran este cunoscută pentru efectul de ”curătare” a ficatului, ceea ce îmbunătăteste functiile acestuia. Ca rezultat, ficatul poate scăpa mai usor de colesterolul ”rău” din corp. Unii vorbesc si de abilitatea sofranului de a ajuta în cazul bolilor digestive, a metabolismului si astfel, la pierderea în greutate. Surprinzător, acest condiment poate vindeca infectiile vezicii si diareea. Cercetările privind cancerul sunt în curs de derulare; sofranul are potential în încetinirea răspândirii celulelor canceroase si poate preveni sau încetini boala Alzheimer.

Majoritatea remediilor vin cu anumite efecte secundare, dar cu sofranul, nu e cazul. Luat cu moderatie, sunt prea putine efecte adverse de luat în considerare, precum alergii în cazuri foarte rare sau întărirea efectelor unor medicamente pentru diabetici sau bolnavii hipertensivi.

Sofranul se poate consuma din curry sau amestecând o lingurită cu apă căldută. Unii preferă amestecul cu lapte sau iaurt, dar există si suplimente si ceaiuri care contin sofran de India.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…