revista

Stii cum sa-ti hranesti bebelusul?

Stii cum sa-ti hranesti bebelusul?

Sa fii mama este cel mai frumos dar pe care-l poti primi vreodata de la viata. Si odata ce ai inceput sa tii in mana propriul  tau copil, trebuie sa stii ca ai pornit un capitol nou. Asa ca pregateste-te de primii pasi ca mamica si invata cum sa-ti hranesti copilul!

Beberoane de plastic sau de sticla?

Cu siguranta, in timp, el o sa-ti dea de inteles ce ii place si ce nu. De luat aminte insa la ce ustensile folosesti pentru a-i oferi hrana necesara. Sticlele de plastic sunt mai usoare si rezistente la impact, insa nu la fel de rezistente precum cele de sticla . Pe vremuri, parintii preferau sticla pentru a evita ingerarea chimicalelor precum bisfenolul A folosite in fabricarea recipientelor de plastic. Desi acum, majoritatea biberoanelor din plastic sunt lipsite de aceasta chimicala, unii proaspeti parinti folosesc biberoanele de sticla.

Cum alegi suzeta?

Majoritatea sunt facute din silicon sau latex si vin in diferite forme, pentru orice mofturos. Pentru inceput, foloseste mai multe pentru a observa care ii place mai mult copilului tau si nu uita sa le verifici constant, cand prezinta zgarieturi, rupturi sau alte probleme, inlocuieste-le cu altele noi.

Sterilizeaza biberoanele inainte de prima utilizare

Atat suzetele, cat si biberoanele, trebuie sterilizate inainte sa le folosesti cu copilul tau. Tine-le in apa fierbinte care fierbe pe foc, timp de 5 minute. Dupa aceea, spala-le cu detergent si apa fierbinte, de fiecare data cand le folosesti.

Mizeaza pe laptele matern sau pe formule instant

Bebelusul nu are nevoie inca de apa sau suc. Asa ca respecta instructiunile de pe cutiile cu formule instant de lapte, daca nu il alaptezi chiar tu, si nu adauga mai multa apa decat se precizeaza, pentru ca risti sa-l privezi pe cel mic de nutrientii completi. De asemenea, prea putina apa adaugata poate faca ca laptele sa cada rau la stomac si sa afecteze stomacul si rinichii.

Cum alegi laptele instant?

Majoritatea parintilor incep cu cel de provenienta animala, din laptele de vaca. Dar poti opta si pentru formulele hipoalergenice si cele din soia, dar ia aminte sa fie fortifiat cu fier. La 6 luni, copilul ar trebui sa poata bea intre 180-250 ml lapte la fiecare masa.

Cald sau la temperatura camerei?

Este in regula sa laptele la temperatura camerei. Daca copilul prefera formula incalzita, asaza sticla plina in apa calda sau incalzeste-o sub un jet de apa fierbinte la robinet. Nu folosi microundele! Agita biberonul si pune o picatura pe mana, intre degetul mare si cel aratator, asa vei putea simti daca este temperatura potrivita pentru cel mic.

Cum sa-l tii cand il hranesti?

Asaza babetica pe pieptul copilului si sa pregatesti un servetel la indemana pentru a-l sterge la gura cand scuipa laptele. Ia-l in brate si asigura-te ca ii tii capul mai sus decat restul corpului. Tine sticla si hraneste-l, privindu-l pana cand  termina. Daca bea mai greu laptele, incearca sa-l ajuti sa eructeze (sa elimine gazele din stomac).

Cum stii ca a terminat?

Copilul tau iti va da de inteles cand a terminat de baut laptele. Ori se va opri din supt, ori va intoarce sticla sau chiar o va impinge. Nu il obliga niciodata sa termine cat are in biberon!

Cum il faci sa eructeze?

Daca bebelusul are nevoie sa ragaie dupa ce l-ai hranit sau in timpul acesta, tine-l in poale si asaza-l pe umarul tau. Bate-l foarte usor pe spate. Sa ai un servetel la indemana, in cazul in care va scuipa putin lapte. Daca dupa cateva minute, nu ragaie, dar pare linistit, nu te ingrijora, nu toti copii eructeaza dupa ce mananca.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cele mai bune remedii pentru colicile abdominale ale sugarului

Bebelusul tau plange, desi este hranit, are scutecul curat si…

Trateaza greturile matinale!

Este o stare euforica sa stii ca detii in pantece o nouaviata,…

Ce sa nu mananci cand esti insarcinata

Exista unele alimente care nu fac bine femeilor gravide si nici…

Cauze ale insomniei la gravide:cum sa ai un somn linistit cand astepti un copil

Sarcina este un eveniment fericit in viata unei femei, dar si…

Nutrienti de care ai nevoie daca vrei sa ramai insarcinata

Daca ai decis ca este momentul sa primesti o viata noua in bratele…

Cum ti se schimba viata ca mama, dupa al doilea copil? Parerea a 5 mame

Cand apare primul copil, prima dorinta este de a avea toata…

Motive pentru care iti intarzie menstruatia

Daca nu ai de gand sa concepi un copil, menstruatia ar trebui…

Ce alimente iti prelungesc si imbunatatesc fertilitatea

Poate ca depine de gene, de varsta, de istoricul tau medical,…

Cum sa-ti maresti sansele sa ramai gravida

Unele femei raman insarcinate fara effort, altele se chinui…

Ce nu stiai despre avortul spontan

Din pacate, aceasta problema este, pe cat de sensibila, pea…