E toamna, legumele sunt pe masa ori in camari bine pastrate, iar dovlecii asteapta sa fie preparati in cel mai delicios si hranitor mod posibil: copti sau sub forma de supa! Ce e minunat in legatura cu dovleacul este ca poti prepara foarte multe mancaruri din el, toate sanatoase.
Un exemplu ar fi o mana de nuci, putina branza de capra si cubulete de dovleac cpt amestecate cu paste stropite cu ulei de masline – mmm, o combinatie greu de crezut, dar una care devine imediat o favorita!
Dar nimic nu se compara cu supa de dovleac: una fantastica, cu condimente savuroase si antioxidante, imunostimulente, perfecte pentru sezon!
Ingrediente: 1,5 kg dovleac, ulei de masline, 1 lingurita de chilli, 1 lingura de seminte de coriandru, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 1 morcov, 1 tulpina de telina, 1 litru de supa de legume
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Taie jumatate de dovleac si indeparteaza semintele – le poti pastra pentru a le coace separat. Taie-l in mai multe felii pe care sa le stropesti cu ulei de masline, chilli, sare, piper si coriandru si lasa in cuptor timp de 1 ora, pana se inmoaie, iar marginile se caramelizeaza. Intre timp, taie ceapa, usturoiul, morcovul si telina. Separat, incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare, peste care adaugi legumele, timp de 15 minute, pana se inmoaie, iar aromele se intrepatrund intr-un melanj dulce. Cand dovleacul este gata, adauga-l cubulete in tigaia cu legume, impreuna cu supa de legume. Paseaza cu blenderul si mai adauga apa daca mai este nevoie.
Voila, o supa crema de dovleac extrem de hranitoare si de gustoasa! Pofta mare1