Crezi ca orice supa sau ciorba pe timp de vara iti va fura din energie? Sau ca in loc sa te racoreasca, pe temperaturile acestea ridicate, te va molesi mai rau? Ei bine, depinde de cum le prepari! Iata cateva supe racoritoare, usoare si colorate, care sa te puna imediat pe picioare!
Supa de morcov si ghimbir
O poti prepara foarte usor si te poate tine cateva zile, insa nu adauga iaurtul decat cu cateva ore inainte de servire.
Contine: morcov, ceapa, lime, ghimbir, usturoi, iaurt, supa de legume, ulei de masline, sare si piper.
Calorii: 114
Cum se prepara:
Incalzeste uleiul intr-un vas la temperatura medie. Adauga ceapa pana se inmoaie, apoi ghimbirul si usturoiul, pana se amesteca aromele, inca 2 minute. Da focul mai tare si adauga morcovii si supa. Acopera vasul si lasa sa fiarba. Da focul la minimum pentru a mentine temperatura de fierbere si lasa astfel pana morcovii devin moi, in jur de 25 minute. Lasa la racit, apoi trece prin blender supa si legumele. Toarna intr-un vas larg, acopera si lasa la frigider macar 2 ore. Inainte de servire, adauga suc de lime si iaurt.
Supa de zucchini cu curry
Daca iti place varietatea, ai nevoie de zucchini, adica de dovlecei verzi in loc de cei galbeni.
Contine: zucchini, smantana, ceapa, usturoi, curry pudra, patrunjel, ulei de masline, sare, piper.
Calorii: 165
Incalzeste uleiul intr-un vas la temperatura medie. Adauga ceapa pana se inmoaie, timp de 6-8 minute. Adauga usturoiul si curry si lasa inca 2 minute. Da focul mai tare si adauga dovleceii si supa. Acopera vasul si lasa sa fiarba. Da focul la minimum pentru a mentine temperatura de fierbere si lasa astfel pana dovleceii devin moi, in jur de 20 minute. Lasa la racit, apoi trece prin blender supa si legumele. Toarna intr-un vas larg, acopera si lasa la frigider macar 2 ore. Inainte de servire, adauga smantana si sarea si piperul.
Supa cu iaurt si afine
Contine: afine, iaurt grecesc, miere, scortisoara, lime, zahar
Calorii: 301
Rastoarna afinele intr-o tigaie si toarna ½ ceasca apa. Adauga mierea si scortisoara si lasa sa sfaraie la temperatura medie., 5 minute. Amesteca ocazional, pana se inmoaie afinele 2 minute. Rastoarna intr-un bol si lasati la racit usor. Paseaza la blender mixtura si apoi, acopera si lasa la rece cel putin 2 ore.
Supa de pepene galben cu menta
Alege prospetimea! Contine: pepene galben, miere, suc de portocale, menta
Calorii: 147
Taie pepenele in doua, scoate semintele si indeparteaza coaja. Taie pulpa in bucati mari. amesteca pepenele bucati cu mierea si sucul de portocale intr-un blender si paseaza pana se face o pasa. Rastoarna intr-un vas mare, acopera si lasa la rece timp de 2 ore. Inainte de servire, amesteca supa si adauga menta. Se serveste foarte rece.