revista

Surse de Omega-3 naturale

Surse de Omega-3 naturale

Am tot discutat si promovat suplimentele pe baza de ulei de peste pentru asigurarea dozei zilnice de acizi grasi Omega-3, insa acum a venit randul sa povestim cate ceva si despre alimentele care pot sa ne ofere aceleasi avantaje pentru starea de sanatate optima sau pentru problemele cu care ne confruntam in acest sens.

Nucile. Este foarte usor sa adaugi o mana de nuci in cerealele de dimineata, pentru ca sunt o sursa excelenta de acid alfa-linolenic, unul dintre cel mai des intalniti acizi grasi Omega-3 in plante. Alte nuci, cum este fisticul, contin si ele ALA, desi migdalele nu au astfel de acizi grasi.

Ouale de casa. Ouale de casa au galbenusul mai inchis la culoare si el este cel care contine acizi Omega-3. Daca iti incepi ziua cu o portie de oua, ai asigurata doza de acizi grasi care te protejeaza de bolile de inima si reduce riscul de a dezvolta dementa.

Pestele este bineinteles, o sursa excelenta de acizi grasi Omega-3. Pestele de apa rece este cel mai bogat in cei doi acizi grasi care au grija de inima ta. Se recomanda sa se manance doua portii saptamanal, care sa includa somon, ton, hering, pastrav, sardine si alti pesti similari. Motivul? Acesti acizi Omega-3 reduc nivelul de trigliceride care ar putea sa blocheze arterele. De asemenea, daca suferi de palpitatii sau neregularitati ale batailor inimii, Omega-3 ajuta mult in acest caz.

Cate un castron de fasole din cand in cand. Poti sa incluzi fasolea in supe sau salate pentru a-ti creste aportul de acizi grasi ALA.

Un strop de ulei. Alege uleiurile care sunt bogate in Omega-3 pentru sote-uri, copt sau dressinguri: aici vorbim de ulei de canepa, ulei de masline sau de nuci. Aminteste-ti totusi, ca aceste uleiuri sunt bogate in calorii, nu doar in acizi grasi. Si nu te ingrijora: uleiurile nu isi pierd proprietatile Omega-3 la temperaturi ridicate.

Spanac, frunze verzi si kale.Poti sa profiti de beneficiile acizilor grasi nu doar din carnea de peste, ci si din salate, spanac si alte legume cu frunze verzi. Asta este un lucru bun, pentru ca Omega-3 ajuta si in caz de cancer, sindromul colonului iritabil, lupus sau artrita reumatoida.

Alge de mare. Aceiasi acizi grasi care se gasesc in carnea de peste de apa rece se gasesc si in alge si iarba de mare. Desi ele se gasesc mai greu pe piata, puteti sa le comandati la diferite restaurante sau sa le cumparati din magazinele Remediu.ro. Insa este mult mai usor sa profitati de avantajele algelor dintr-un supliment zilnic. Atat forma de hrana, cat si de supliment sunt surse bune de Omega-3.

Seminte de in sau ulei de seminte de in. Semintele de in au mari cantitati de Omega-3, la fel ca si semintele de mac, susan si dovleac, insa in cantitati mai mari. Ele pot fi incluse in cereale si salate.

Alimente din soia: tofu, edamame. Exista o multitudine de produse din soia: tofu, tempeh, lapte, care sa substituie proteinele din carne, dar si care sa ofere Omega-3.

Suplimente de Omega-3. Pentru ca este destul de greu sa tinem un regim cu alimente bogate in acizi grasi Omega 3, exista suplimente foarte bune care sa rezolve carentele din organism, fie pe baza de ulei de peste, fie capsule. 

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…