Tratamentele pentru raceala și gripa le gasesti în bucatarie
Cu siguranta stii ca bucataria proprie este ca un soi de farmacie naturala care te poate ajuta foarte mult sa elimini raceala și gripa și sa iti revii mai usor. Mai e putin din toamna și temperaturile deja au coborat cu mult, aducand cu sine riscurile imbolnavirii de sezon. Ce poti gasi la indemana pentru a-ti recupera sanatatea?
Limonada. Este delicioasa și numai buna pentru a trata gatul inflamat, pentru a detoxifia sangele și pentru a inlesni mucusul care tebuie eliminat. Sucul unei jumatati de lamaie și o lingurita de miere intr-un pahar cu apa calda e tot ce iti trebuie.
Supa de pui. Traditionala supa de pui este folosita ca remediu anti-raceala din secolul XII, cand un filosof și doctor evreu, Maimonides, a recomandat-o pentru tratarea racelilor și gripelor.
Ghimbirul. Ceaiul de ghimbir omoara bacteriile, de aceea actioneaza ca un antiviral și calmant gastric. Fierbeti doua linguri de ghimbir proaspat macinat in doua cani de apa, timp de 15 minute, apoi lasati la aburi 10 minute. De asemenea, ghimbirul adaugat in bai stimuleaza limfa și grabeste drenajul sau.
Menta. Ceaiul de menta ajuta in cazul transpiratiilor cauzate de febra. Asadar, fa-ti un ceai și baga-te la caldura in pat pentru a scapa de temperatura marita a corpului și de eventualele frisoane.
Uleiul de ricin. Acest compus masat pe piept poate deschide caile respiratorii și permite circulatia in plamani. Dupa ce intra in piele, imbraca-te cu o bluza groasa sau tine o sticla de apa fierbinte pe piept.
Portocale. Cercetarile arata ca vitamina C din sucul de portocale, consumat zilnic, poate scurta durata gripei și racelii. Cu atat mai mult cu cat s-a dovedit intr-un studiu ca 1000 mg de vitamina C la fiecare 6 ore poate detensiona sau preveni simptomele racelii.
Iaurtul. Culturile de Acidophilus pot au rolul de a favoriza formarea florei intestinale.
Mierea. Nu puteam sa uitam de miere, acest remediu universal care are numeroase proprietati vindecatoare: se foloseste la potolirea tusei, la cresterea imunitatii și in amestec cu diferite siropuri de tuse și putin suc de lamaie proaspata, pentru efecte sporite.
Sarea. Probabil multi dintre parintii vostri v-au recomandat din timpuri vechi – gargara este excelenta și poate calma un gat inflamat. Apa calduta cu putin sofran au, de asemenea, efect antiinflamator. Utilizarea sarii in irigatiile nazale elibereaza sinusurile și decongestioneaza nasul – indicata și in infectiile nazale.
Kiwi. Daca iti plac fructele acrisoare, kiwi iti vine in ajutor in cazul infectiilor tractului respirator. Este extrem de bogat in vitamina C și are un efect protector in problemele copiilor.