revista

5 exercitii de mindfulness de incercat zilnic

5 exercitii de mindfulness de incercat zilnic

Intr-o lume constant pe graba, avalansa de ganduri si de emotii te poate lasa epuizat, stresat, iritat si chiar anxios. Normal ca este dificil sa gasesti 15-30 de minute pentru meditatie zilnica, dar este esential pentru starea noastra de bine sa ne oferim cateva minute pentru a ne echilibra mental si a constientiza prezentul.

Asadar, daca esti o persoana ocupata, incearca aceste exercitii de mindfulness simple si practice care iti vor elibera mintea de stres si care vor instala calmul dorit intr-o zi plina.

Exercitii de minfulness: Respiratie timp de 1 minut

Acest exercitiu de mindfulness poate fi facut oricand, oriunde, in picioare sau stand. Tot ce trebuie sa faci este sa respiri timp de un minut si sa te concentrezi pe asta. Incepe prin a inspira si expira lent, numarand pana la 6 in timpul inspirarii. Expira incet, fara efort. In mod normal, mintea va incerca sa dea navala cu ganduri. Incearca sa le observi, sale constientizezi si sa revii la respiratie. Observa cum inspiri si expiri, iar corpul tau se umple de viata si emana energie.

Exercitii de minfulness: Observatia

E un exercitiu simplu, dar eficient. Are rolul de-a te conecta la natura, la mediu, cand te grabesti spre birou sau spre masina. Alege ceva din spatiul natural si concentreaza-te pe el, fie ca e vorba de o frunza, o floare, o insecta, norii sau luna. Nu fa nimic altceva decat sa observi acel lucru cu adevarat de parca l-ai vedea pentru prima oara. Exploreaza fiecare detaliu al acestui punct oferit de Natura si permite-ti sa traiesti prezentul, sa te conectezi la natura. Doar fii!

Exercitii de minfulness: Punctele de atingere

Acest exercitiu te va face sa apreciezi viata pe care o ai, pas cu pas. Iti deschide calea spre constientizare si prezent pentru a te bucura de el. Gandeste-te la ceva ce faci zi de zi, dar nu dai atentie: deschizi usa camerei, pornesti calculatorul etc. In momentul in care atingi manerul usii, constientizeaza ceea ce faci si simte ca faci asta. Cand pornesti calculatorul, simte mainile cum ating butoanele si apreciaza-le constient. Nu e nevoie neaparat de atingeri fizice: cand ai un gand negativ, permite-ti sa eliberezi acel gand si sa-l vezi ca fiind trecut; cand mirosi o mancare delicioasa, bucura-te de senzatie si apreciaza ceea ce ai de mancat.

Exercitii de minfulness: Ascultarea activa

Acest exercitiu te ajuta sa nu mai judeci in bine sau rau. O buna parte din ceea ce vedem sau ascultam se bazeaza pe influenta gandurilor din trecut. Ascultarea activa te ajuta sa lasi trecutul in urma si sa simti prezentul. Asculta o melodie noua, inchide ochii si permite-ti sa te lasi purtat de sunetul muzicii, indiferent de artist, gen de muzica, ritm etc. Poti asculta natura fara sa cataloghezi fiecare sunet.

Exercitii de minfulness: Bucura-te de rutina

Scopul acestui exercitiu este de a cultiva bucuria momentului in loc sa astepti cu nerabdare sa se termine ca sa inceapa altceva. Asta te poate ajuta sa te bucuri si de lucrurile banale ori plictisitoare de zi cu zi. Spre exemplu, traieste fiecare experienta zilnica precum ar fi una noua, fie ca vorbim de curatenie ori gatit. Simte si observa cum te misti, ceea ce faci, aromele, energia care sunt implicate in actul in sine. Nu te gandi la final, ci bucura-te de fiecare pas, de fiecare progres. 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Proprietatile terapeutice ale uleiului de lavanda

Când auzi cuvântul „lavandă”, s-ar putea…

Ce inseamna un stil de viata sanatos?

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?  Alegeri alimentare…

Starea psiho morală ca factor terapeutic

Starea psiho morală ca factor terapeuticBolile sau suferințele…

7 sfaturi care ne prelungesc viata

Deşi longevitatea a crescut statistic în ultima jumătate…

Dezechilibrul energetic, cauza tuturor bolilor

Permiteţi-mi să vorbesc aici pe scurt despre o zonă foarte importantă…

Beneficiile unei plimbari prin padure - silvoterapia sau baia de padure

Pădurea contribuie la apărarea sănătății noastre nu numai prin…

Tigarile si atacurile de panica

Fumatul constituie o dependență periculoasă, deoarece calmează,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Scapa de urmatoarele lucruri din bucatarie acum!

Pentru sanatatea ta fizica si psihica, ar fi mai bine sa renunti…