Colesterolul se depune pe artere si ia forma de placa, ceea ce starneste din ce in ce mai des, dupa varsta de 40 de ani, boli de inima, infarct, atac de cord sau mari probleme cu circulatia, necesitand interventie chirurgicala.
Tu poti sa previi aceste riscuri, mancand anumite produse naturale ce lupta cu grasimile rele, fara a te lipsi de gustul delicios al lor.
Ciocolata neagra
Este bogata in cacao si e amaruie: ea contine flavonoizi si antioxidanti ce scad nivelul de colesterol rau din organism, doar consum-o in moderatie, pentru ca detine si cateva grasimi saturare si zahar. Poti folosi cacao oricat de des poti in mancarurile sau deserturile preparate de tine, pentru acelasi efect.
Avocado
Sa lasam deoparte deliciosul sos guacamole. Avocado contine acid oleic, ce scade placa de colesterol depusa in sistemul circulator. Adauga cateva feliute in sandvisul tau de pranz ori adauga in salata cateva bucati. Aroma placuta al fructului de avocado te va rasfata, de asemenea. Desigur, poti consuma jumatate de avocado dimineata, in fiecare zi: te satura, contine acizi grasi esentiali si este bun pentru inima.
1 pahar de vin rosu
Deoarece contine resveratrol, care previne deteriorarea vaselor de sange prin reducerea trombozelor (cheaguri de sange) si scaderea colesterolului. Nu uita, prea mult alcool are efecte contrare si mult mai daunatoare!
Ceaiul
Atat ceaiul negru, cat si ceaiul verde, contin antioxidanti care reduc nivelul de colesterol din sange.
Nucile
Sunt bogate in acizi grasi polinesaturati, care sunt excelenti pentru a lupta cu colesterolul. Consuma migdale, fistic si arahide necoapte, nesatare, daca vrei sa te bucuri de cele mai bune calitati ale lor. Nu consuma mai mult de 50 grame pe zi, pentru ca ele contin si calorii.
Cereale integrale
Ovazul, orzul si orezulbrun sunt plini de fibte solubile, care s-a dovedit ca scad colesterolul rau, evitand absorbtia lui in sange. Consuma cerealele integrale de dimineata cu banane sau mere, pentru un continut si mai mare de fibre sanatoase!
Printre alte alimente recomandate in lupta cu colesterolul rau: somonul, macroul, tonul si sardinele, uleiul de masline, soia, fasolea, fructele si legumele precum vinetele.