Fasolea neagra si ardei gras rosu
Prima contine mult fier, dar din pacate, in general, se absoarbe mai putin din legume si mai mult din carne. Diferenta aceasta o poti suplini cu ajutorul vitaminei C, pe care o contine ardeiul gras rosu, care ajuta la absorbtia fierului in organism de pana la 6 ori mai mult!
Cereale integrale si ceapa si usturoi
Ca si in cazul legumelor, fierul si zincul din cerealele integrale sunt greu absorbite in organism, mai ales pentru ca sunt metabolizate mai repede. Insa alimentele bogate in sulf, precum ceapa si usturoiul, le pot face mult mai usor de asimilat. Se pare ca daca le combini, te bucuri mai bine de fierul si zincul continut de cereale. Coace ceapa si usturoi direct in paine si te vei bucura de sandvisuri gustoase si sanatoase.
Rosii cu ulei de masline
Stii deja, presupunem, ca uleiul de masline extravirgin contine grasimi mult mai sanatoase – colesterol bun – si reduce colesterolul rau. Cand e combinat cu rosii, are puteri si mai miraculoase. Se pare ca oamenii care consuma produse din rosii cu ulei de masline extravirgin se bucura de mai multa licopena – antioxidantul din tomate. Combinatia este si una delicioasa!
Somon